više odmarajte

Trudnice prepustite se i uživajte: Postoje kućni poslovi koje bi trebalo da izbegavate

0

Priprema za dolazak novog člana porodice veoma je kompleksna...

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Jedan od vernih pratilaca trudnoće je svakako i želja da potpuno uništite svu prašinu u kući i dezinfikujete svaki komad nameštaja. Ta potreba je sasvim normalna pojava i veoma je česta kod trudnica, jer sve buduće majke žele da obezbede što čistije i bezbednije gnezdo za svoje čedo.

 

Negovana trudnica sa stilom: Najlepša izdanja Bojane Barović (FOTO)

 

Nećemo vas ubeđivati da je to potpuno nepotrebno jer znamo da nas nećete poslušati, ali veoma je važno da znate granice i da shvatite kada je vreme da se povučete i prepustite stvari u ruke nekom od ukućana. Jednostavno nije bezbedno da obavljate određene kućne poslove u trudnoći.

Ovo su kućni poslovi koje nikako ne bi trebalo da radite tokom trudnoće.

 

Nemojte pomerati nameštaj

 

Pomeranje nameštaja je dozvoljeno tokom prvog trimestra trudnoće, nakon tog perioda trebalo bi da izbegavate tu aktivnost. Svakako ćete verovatno i bez toga osećati bol u leđima, pa vam pomeranje nameštaja svakako nije neophodno. Vaše kompletno držanje se menja tokom trudnoće jer se centar za ravotežu pomera unapred i ukoliko budete pomerali ili podizali težak nameštaj, mogli biste da povredite leđa. Zato, umesto da to sami radite, potražite pomoć nekog od ukućana.

 

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani...

 

makonda-tracker