iznenadićete se

Dovoljno je samo da im postavite ovo pitanje: Evo kako da istog trenutka zaustavite dečiju histeriju

0

Deca histerišu iz različitih razloga, ali ovo pitanje pomoći će vam da ga smirite u trenutku.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Mališani ponekad histerišu zbog stvari koje su odraslima potpuno neshvatljive, ali iznenadiće vas kako malo empatije u tim trenucima može da smiri vaše dete.

 

Kada sledeći put vaše dete počne da histeriše, postavite mu ovo pitanje: "Da li je to veliki, srednji ili mali problem?".

 

Postavljanjem ovog pitanja daćete detetu do znanja da shvatate njegov problem, a time ćete mu skrenuti pažnju sa histerije jer će morati da razmisli kao bi odgovorilo na vaše pitanje.
 

Skrenuo pažnju roditeljima: Ne mazite decu previše
 

Na primer, ako vaše dete počne da histeriše jer mu se pokvarila igračka, pitajte ga ovo. Nakon toga pokušajte da smislite kako da rešite taj problem – predložite mu da se igra s drugom igračkom, dok vi pokušate tu da popravite, na primer.

 

Roditelji oprez: Objavljen spisak najopasnijih dečjih krema za sunčanje u 2017.
 

U svakom slučaju, stručnjaci tvrde da ovaj proces – prihvatanja problema, a zatim i rešavanje može mnogo da pomogne u sprečavanju sličnih situacija u budućnosti. Oni takođe dodaju da je ovo sjajan pristup dečjem histerisanju jer omogućava detetu da i ono pokuša da reši problem, ali im i daje do znanja da nisu svi problemi tako veliki da se oko njih treba nervirati i plakati.

 

Strije u prvom planu: Hrabra mama pokazala kako žensko telo stvarno izgleda nakon porođaja (neobrađene fotografije)

 

Ako pokušate ovako da pristupite detetu, budite strpljivi, dajte mu vremena da razmisli i odgovori na vaše pitanje, nikako mu nemojte "stavljati reči u usta".

 

makonda-tracker