oprez

U Britaniji su stotine povučene iz prodaje: Nikako ne kupujte ovakve spinere

0

Spiner, neverovatno popularna igračka među decom, može se naći i obogaćena dodatkom koji bi mogao da bude opasan.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Stotine spinera povučeni su iz prodaje u Velikoj Britaniji zbog upozorenja da bi baterije koje se nalaze u nekim modelima, mogle da izazovu gušenje ili unutrašnje krvarenje ako ih deca progutaju!

 

Naime, nadležni su naložili povlačenje ovih igračaka jer nemaju istaknuto upozorenje da sadrže baterije, niti informaciju o minimalnom uzrastu dece koja mogu da ga koriste.

 

Oni su upozorili da neki spineri koji imaju i LED lampice i litijum-jonske baterije, dovode do unutrašnjeg krvarenja u slučaju da dete proguta bateriju.

 

Dosta mama će zbog ovoga biti večno zahvalana: Kako da operete plišane igračke vaše dece (VIDEO)

Spineri su sada neverovatno popularni među decom i želimo da budemo sigurni da su oni koji ih koriste bezbedni", kaže Martin Vejl, član tamošnje organizacije za zaštitu potrošača. "Naši radnici su utvrdili da spiner sadrže neke veoma male i opasne delove, pa smo ih povukli radi opšte bezbednosti".

On naglašava da bi trebalo kupovati samo spinere na kojima su istaknute informacije o bezbednosti, odnosno piše da sadrže bateriju koju bi dete moglo da proguta.

 

Druga opcija je da pazite koje spinere kupujete za decu, odnosno da kupujete samo one obične, bez LED svetla i baterija.

 

 

makonda-tracker