vaspitanje

Osam stvari koje roditelji treba da nauče svoje dete

0

Nije nimalo lako biti roditelj i teško je dati neki savet jer je svako dete posebno na svoj način.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Dete koje oseća da je voljeno i poštovano i raste u normalnoj, zdravoj atmosferi ima idealne uslove za razvoj i sreću. Najvažnije je pustiti dete da bude dete, što više igre, radosti, istraživanja.


Razgovorom rešiti probleme i usmeriti ga na pravi put i uvek mu jasno i kratko objasniti svoju odluku koju mora da poštuje. Osnovno je da nauči da se ponaša konstruktivno i sa puno poštovanja prema sebi, prema svojoj porodici, prema starijima od sebe, mlađima od sebe i prema svojim vršnjacima. Naučiti ga kako da rešava spoljašnje i unutrašnje sukobe.
Važno je da dete nauči da voli prirodu i životinje. Treba ga naučiti da se bori za sebe ali i za sve one koji su slabi i u nevolji. Dete treba učiti da poštuje ljude bez obzira koliko su drugačiji ili imaju različito mišljenje. Takođe je važno da nauči da se distancira fizički i emocionalno kad god je to moguće od ljudi koji su zlonamerni ili šire negativnu energiju.

 

Uživanje u trudnoći su joj poremetile finansije: Priča trudnice iz Srbije koja nije primila 8 meseci platu!

 

1. Naučiti ga da su i pobede i porazi sastavni deo života i naučiti ga kako da gubi. Važno je naučiti dete kroz igre i takmičenja i razne aktivnosti da je najvažnije posle poraza, koji su u životu neizbežni, ustati i nastaviti dalje.

 

Nastavak na narednoj strani...

 

makonda-tracker