obratite pažnju

Pismo jednog tate se munjevito širi internetom: 9 stvari koje SVAKI roditelj mora da kaže svom detetu

0
Nakon što je dobio sina, jedan otac odlučio je da napiše spisak stvari koje bi njegov prvenac uvek trebalo da ima na umu.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kurir prenosi njegovo pismo u celosti.

 

Moja žena i ja smo nedavno dobili dete. Njegov glavni cilj je da nas drži budnim 24 časa. Ali jednog dana će morati da nauči nešto o finansijama. Kada bude, evo nekoliko predloga.

 

Ovu njenu odluku NIKO ne razume: Mama dvonedeljne bebe ZAPANjILA svet - i nema nameru da odustane (ANKETA)

 

1. Možda ćeš maštati o skupim kolima, fensi satu i ogromnoj kući. Ali nemoj. Ono što želiš je poštovanje i divljenje drugih ljudi. Misliš da će to doneti skupe stvari. A to se nikada neće desiti tako.

 

2. Put do finansijskog kajanja je popločan dugovima. Neki dugovi, kao što je na primer hipoteka su okej. Ali trošenje kao rezlutat duga je jednako drogi: brzi hitac zadovoljstva se izliže, samo da bi te spustio niže, ograničava tvoje opcije i godinama nosiš teret prošlosti.

 

3. Nadam se da ćeš u jednom trenutku biti siromašan. Ne da budeš nesrećan i da se mučiš. Ali nema drugačijeg načina da ceniš novac dok ne osetiš moć oskudice. To te nauči razlici između neohodnog i onoga što želiš. To te nauči da uživaš u onome što imaš, popraviš pokvareno i naučiš osnove preživljavanja.

 

Za ovo se ni ona nije osmelila, ali je ćerkici sve dopušteno: Kim Kardašijan fotografijom malene Nort OPET iznervirala mame i tate! (ANKETA)

 

4. Ako si kao ostali, većinu života ćeš provesti misleći Jednom kada zaradim (ili sačuvam) toliko i toliko novca, biću srećan. Onda ćeš doći do te cifre, pa će ti se kiterijumi povećati, a to je začaran krug. Tvoji ciljevi treba da budu više od novca.

 

Nastavak na sledećoj strani.

 

makonda-tracker