večito pitanje

Ovo istraživanje je privuklo mnogo pažnje stručnjaka: Da li dečaci i devojčice više vole baku ili mamu?

0
U Velikoj Britaniji sprovedeno je zanimljivo istraživanje čiji je cilj bio da se utvrdi da li to što mame i tate u današnje vreme puno rade utiče na njihovu bliskost s decom.
foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Istraživanje sprovedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da bake imaju sve veći uticaj u porodici zbog toga što su mame i tate uglavnom previše zauzeti poslom.

 

Većina mališana više voli da provodi vreme sa bakom nego s majkom (čak 52 odsto dece se tako izjasnilo!), pokazala je ista studija.

 

Ona je njena inspiracija: Baka Adrijane Lime ima 95 godina i nisu joj potrebni filteri i fotošop (FOTO)

 

Jednu od deset ispitanih majki brine bliskost koja postoji između njihovog deteta i bake, a klinci (79 odsto njih) kaže da baku obožavaju jer ih ona razmazi, uvek je po njihovom (50 odsto), kuva bolje od mame (20 odsto).

 

foto: Shutterstock

Čak 20 odsto majki ispričalo je da su im deca otvoreno priznala da više vole baku, a skoro polovina mama (46 odsto) smatra da je mališanima toliko lepo sa bakama jer one "nisu pod stresom zbog dece".

 

Ipak, jedna od tri mame žali se da ih ta vezanost deteta za baku - povređuje.

Veza između baki i unuka jeste na neki način posebna, ali drage mame, ne treba da se osećate ugroženo zbog toga.

 

Zbog čega smo toliko stroge prema poznatim majkama? (ANKETA)

Ne postoji jača veza nego između deteta i majke, samo što deca tek obično kada odrastu i sami postanu roditelji, shvate koliko zapravo vole i cene svoje majke. Zbog modernog načina života, mnogi roditelji nemaju vremena da se posvete deci, a tada 'uskaču' voljene bake da pomognu", kaže Faje Mingo, predstavnik sajta Familiesonline.co.uk, koji je sproveo istraživanje.

 

 

makonda-tracker