POMOZIMO DECI

BORIMO SE SVIM SRCEM PROTIV RAKA: Budi i ti uz nas

0

Udruženje "Uvek sa decom" ima važnu poruku povodom Međunarodnog dana dece obolele od raka

foto: Promo
foto: Promo

Povodom Međunarodnog dana dece obolele od raka, 15. februara 2019. godine, Udruženje “Uvek sa decom” organizuje manifestaciju u Ušće Shopping Centru, sa ciljem pružanja podrške najmlađim onkološkim pacijentima, podizanja svesti o malignim bolestima i radi prikupljanja sredstava za pomoć obolelima i njihovim porodicama.

 

Već od 11 pa sve do 16 časova posetioci Ušća imaće priliku da se u veseloj

atmosferi druže sa decom koja su izlečena, poznatim ličnostima,

volonterima, roditeljima.

 

- Tokom celodnevne manifestacije posetioci će imati priliku da posete naš štand , dobiju flajere i balone, doniraju novac u naše humanitarne kutije koji će biti usmeren za finansiranje projekta “Roditeljski kutak,–

iznajmljenog stana od 104 m2 u neposrednoj blizini Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije , u kome naši korisnici mogu da se odmore, prespavaju, pripreme hranu, okupaju i operu veš, provedu duži vremenski period dok je dete na lečenju i ne brinu dodatno i o ovim stvarima, kao i da dobiju svu potrebnu psihosocijalnu podršku u okviru radionica koje su do sada održavane na samom odeljenju. Iskustva iz drugih zemalja nam pokazuju da ovo doprinosi većem broju izlečene dece - poručuju iz Udruženja.

 

Svakog dana u Srbiji jedno dete oboli, a svake nedelje jedno premine zbog

raka. Kancer je prvi uzročnik smrti u dečjem dobu i adolescenciji. Maligne

bolesti su izlečive u preko 70 odsto slučajeva ukoliko se bolest dijagnostikuje u ranom stadijumu. U našoj zemlji od ovih bolesti leči se oko 500 mališana, a samo na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije u svakom momentu hospitalizovano je stotinu njih.

 

Roditeljski kutak možete podržati na tri načina:

 

  • Posetite www.donacije.rs/roditeljskikutak
  • Pošaljite SMS na 7175
  • Uplatom na tekući račun udruženja: 265 – 1610310004281 – 79

 

Donirajte koliko ste u mogućnosti i tako pomozite u poboljšanju brige i

nege naših mališana.

makonda-tracker