najvažnije je delovati preventivno

VIRUSIMA JE ODZVONILO: Najefikasnije rešenje za jačanje imuniteta vašeg deteta - sprečite infekcije NA VREME!

0

Kraj jeseni i početak zime predstavlja idealan period za razvoj bakterija i virusa kojima su podložni svi oni čiji je imunitet oslabljen. Ipak, ovakve vrste infekcija najšeće i najlakše pogađaju decu.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Budući da veliki deo dana provode u većim grupama i zatvorenim prostorijama - školama, vrtićima i jaslama, gde se virusi brzo šire zbog lakog načina prenošenja, deca su najčešće prva "na udaru" u vreme respiratornih infekcija.

 

Statistike pokazuju da deca godišnje u proseku obole 4-7 puta, dok je ta brojka kod onih koja borave u kolektivima znatno veća. Zato je važno unapred razmišljati i na vreme pripremiti dete za dolazak sezone virusnih infekcija.

 

Prevencija je svakako na prvom mestu, a to, pre svega, podrazumeva rad na jačanju imuniteta.

 

Poznato je da je imuni sistem štiti organizam od štetnih uticaja različitih agenasa iz spoljašnje sredine, a ono što se manje zna jeste da su creva najveći organ imunog sistema čoveka, jer se u njihovom zidu nalazi preko 70% ukupnog broja imunih ćelija organizma. Zbog toga je crevna flora, koju čine milijarde korisnih (probiotskih) bakterija prirodno nastanjenih u crevima, veoma važna za pravilan razvoj organizma.

 

S obzirom na to da se dete rađa sa potpuno sterilnom crevnom florom, za njih je od posebnog značaja pravilno sazrevanje digestivnog sistema, jer je to prva barijera kada je u pitanju odbrana organizma.

 

Deca tek sa dve godine života stiču imunitet odraslih, a upravo u tom periodu najvažnije je delovati preventivno, odnosno pomoći u formiranju mikrobiote creva deteta, čime se smanjuje rizik od eventualnog nastanka alergijskih i akutnih bolesti. Održavanjem prirodnog balansa crevne mikrobiote jača se imunitet deteta.

 

U tu svrhu se danas sve više koriste sinbiotici - preparati koji predstavljaju kombinaciju probiotskih bakterija i prebiotika.

 

Odlično rešenje kada je reč o ovoj vrsti preparata predstavlja ProbioKid immuno, koji kontinuiranom primenom dokazano smanjuje učestalost respiratornih infekcija, učestalost upotrebe antibiotika, pojave povišene telesne temperature, kašlja, rinoreje (sekrecije iz nosa), a samim tim i broj dana odsustva dece iz kolektiva i roditelja sa posla.

 

ProbioKid Immuno na potpuno prirodan način jača imunitet dece predškolskog i školskog uzrasta, a posebno se preporučuje deci koja borave u kolektivima, ali i koja su sklona alergijama.

 

ProbioKid Immuno se koristi jednom dnevno i vrlo je jednostavan za upotrebu - sadržaj kesice se rastvori u soku, vodi, čaju ili nekom drugom napitku po želji, a za postizanje optimalnog efekta preporučuje se kontinuirana upotreba tokom perioda od nekoliko uzastopnih meseci.

 

Probiokid Immuno pokazao se kao najbolji saveznik u borbi protiv respiratornih infekcija budući da veoma uspešno jača imuni sistem kod dece, pa samim tim predstavlja i najbolje rešenje za sprečavanje svih sezonskih bolesti.

 

Uz ProbioKid immuno virusima je odzvonilo!

 

 

 

makonda-tracker