Zajedno radimo za budućnost Srbije

Panel za roditelje: Uticaj Interneta i digitalnih uređaja na zdravlje i razvoj dece

1

Pozivamo vas da budete deo panela na kome će govoriti stručni saradnici sajta Yumama o problemima savremenih roditelja.

foto: Shutterstock

Jedan od faktora koji utiču na fizičko i mentalno zdravlje i razvoj deteta jeste preterana upotreba digitalnih uređaja, kao i (neograničen) pristup Internetu. Deca sve manje slobodno vreme provode kvalitetno, a javljaju se i brojni prateći problemi koji umanjuju kvalitet života mališana.

 

Šta možemo da očekujemo u budućnosti, kako da prepoznamo potencijalne probleme i predupredimo ih? Na ova ali i druga važna pitanja sa kojim se trenutno suočavaju roditelji u našoj zemlji, ali i svetu, odgovor će dati naše sagovornice 4. jula u 13 časova na Live panelu u Ušće SC - Darka Krsmanović, pedagog-psiholog i psihoterapeut i dr Biljana Kostić, pedijatar.

 

Panel za roditelje će biti održan u okviru velike akcije “Doživi prvenstvo” koji organizuju Kurir, SC Ušće i Samsung.

 

O učesnicima panela

 

Darka Krsmanović, pedagog- psiholog, psihoterapeut

Diplomirala 1990. godine na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Završila edukaciju iz transakcione analize i ima zvanje psihoterapeuta TA. Nosilac je nacionalnog sertifikata za psihoterapiju. Saradnik Psihopolis Instituta za Beograd. Radi na brojnim projektima, piše kratke priče i članke o roditeljstvu.

 


Dr Biljana Kostić, pedijatar

Dugogodišnje iskustvo u radu sa decom. Autor je nekoliko emisija edukativnog tipa o pravilnom rastu i razvoju dece. Višestruki predavač u više radionica iz oblasti pedijatrije, uključena u projekat zdravstvenog turizma u Srbiji. Radi na formiranju centra za preventivnu medicine. Stručni saradnik roditeljskog sajta Yumama.com.

 

makonda-tracker