Saznajemo

Ovako kraljevska porodica vaspitava decu: 12 osnovnih pravila koja će se brzo uvući i u vaš dom

1

Prema tome kako odrastaju najpoznatiji princ i princeza na svetu, Šarlot i Džordž, videćete da nije baš sve onako kako bajke kažu - da deca rođena u kraljevskim porodicama spavaju na svili i zabavljaju se po čitav dan.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

1. Titula nije razlog da vodite dokon život

 

U porodici vojvode i vojvotkinje od Kembridža, samo im jedna dadilja pomaže sa decom. Sve dužnosti koje se tiču hranjenja, kupanja i šetnji sa decom obavljaju roditelji. Štaviše, Vilijam radi kao pilot helikoptera u hitnim medicinskim slučajevima i deca su svesna toga.

 

2. Poštovanje rada drugih ljudi

 

Praunučići kraljice Elizabete još su u ranom dobu naučili da treba ceniti svaki rad, bilo da je u pitanju njihova majka koja sprema ručak ili sobarica koja čisti kuću. Zbog toga Džordž i Šarlot ne biraju hranu i moraju da pokupe svoju razbacanu odeću.

 

3. Porodica je najvažniji prioritet u životu

 

Već sad, 4-godišnji Džordž brine o svojoj sestri i vojvotkinja kaže da postaju najbolji prijatelji. Iako su mali, oni već znaju istoriju svoje porodice i često posećuju grob svoje bake, princeze Dajane. Kejt i Vilijam se trude da provode što više vremena sa svojom decom. Džordž, na primer, uživa u ćaskanju sa tatom, dok Šarlot voli da kuva sa mamom. Za vreme večere, deca sede zajedno sa odraslima, uprkos pređašnjoj tradiciji.

 

4. Svako ima prava da iskaže svoje misli i osećanja slobodno

 

Uprkos tradiciji podizanja "zatvorenih" ljudi u kraljevskoj porodici, Kejt i Vilijam aktivno razvijaju emotivnu inteligenciju kod dece.

Kada vidim decu kako komuniciraju sa ostalom decom u školi, znam da živimo u potpuno drugačijim vremenima. Zamenile su nas generacije koje se ne boje da kažu šta ih muči", kaže princ Vilijam.

5. Obrazovanje je na prvom mestu

 

Čitanje knjiga je omiljena aktivnost princa Džordža i princeze Šarlot. Kejt često vodi decu na izložbe i u muzeje. Njihov omiljeni muzej jeste Muzej prirodne istorije u Londonu.

Deca obožavaju da dolaze ovde i verujte mi, to nije samo zbog dinosaurusa", kaže vojvotkinja.

6. Važno je voleti sport

 

Vojvoda i vojvotkinja su poznati kao obožavatelji sporta. Kejt voli hokej na travi, a Vilijam igra fudbal, košarku i polo. Princ Džordž i princeza Šarlot ne pokazuju još uvek neko posebno interesovanje za sport, ali su roditelji sigurni da će deca krenuti njihovim stopama u budućnosti.

 

Nastavak pročitajte na idućoj strani...

 

makonda-tracker