saznajte

Lajanje na zvezde na sto načina: Evo kako se matura proslavlja u svim zemljama sveta

0
Mika Antić je pisao: Opraštamo se i strašno dugim nogama odlazimo u svet. Velika matura je značajan i dirljiv događaj, prekretnica koja se obeležava širom planete.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Da ste maturant u Argentini na dan mature bi vas ispolivali kečapom, sirupom i drugim lepljivim namirnicama da bi se obeležila ova značajna životna prekretnica.

 

Čarobni trenuci prošlog vremena: Ovih 5 stvari sigurno NEDOSTAJU svima koji imaju preko 25 godina (FOTO)

 

Ako niste tip za proslave više bi vam legla proslava u Nemačkoj u kojoj nema nekih posebnih ceremonija. Matursko veče se obeležava plesom u kom su maturanti deo vremena sa nastavnicima i sa porodicom i tada je i zvanični deo proslave nakon koje maturanti ostaju sami na plesu ili nastavljaju slavlje odlaskom u neki klub u kom ostaju do jutra.

 

Ako obožavate žurke, Norveška je zemlja za vas jer kod njih svečanosti povodom velike mature traju mesec dana i uključuju razna takmičenja i lude žurke.

Ovu moćnu tašnicu možete napraviti SAMI: Ne košta gotovo ništa, a transformisaće vas u trendi kraljicu mature (VIDEO)

 

Mladi Japanci slave svoju maturu paradno, svečanim defileom i pevanjem.

 

foto: Profimedia

 

U Švedskoj učenici izlaze iz škole zajedno i pevajući a nose kape u stilu pomorskih kapetana. Napolju ih čekaju članovi porodice često sa blam slikama iz detinjstva maturanta. Prijatelji i porodica daju maturantkinji ili maturantu poklončić povezan trakom koju zatim vezuju maturantu/maturantkinji oko vrata. Nakon toga maturanti se zajedno voze gradom u kamionetima slaveći i mašući prolaznicima.

foto: Profimedia

Njih ćemo nositi narednih nekoliko sezona: 5 modela patika koji su napravili BUM, a nekih od njih još nema u prodaji! (FOTO)

 

U Finskoj ples nije za maturante već za generaciju iza njih koja slavi svoj status najstarijih i vođa u školi. Međutim cilj plesa nije provod već da izgledom i ponašanjem pokažu dostojanstvenost. Naravno, uvek je moguć after parti.

 

Maturanti u Poljskoj plešu Polonezu i nazdravljaju šampanjcem sa nastavnicima, 100 dana pre završnog ispita. Maturantkinje nose crveni veš ili trake za sreću na predstojećim ispitima a maturanti isto biraju crvenu kravatu, crveni veš i slično.

 

 

A post shared by ???? DRESS™ (@dressesmybff) on

Mladi Peruanci započinju slavlje na plesu u nekom hotelu kom prisustvuju i roditelji i nastavnici a nakon večere i zvaničnog dela igranke Fiesta de Promosjon se nastavlja tako što maturanti slave sami do jutra a zatim idu na zajednički doručak.

 

O ovoj PREJEFTINOJ maturskoj haljini priča cela Amerika: Vintidž komad koji bi nosile i holivudske lepotice na crvenom tepihu (FOTO)

 

Proslava velike mature je slična u Velikoj Britaniji i u Americi, sa maturantkinjama u svečanim haljinama i maturantima u odelima, sa večerom i plesom u nekom luksuznom hotelu.

 

Maturanti u Australiji slave maturu svečano obučeni, devojke u svečanim haljinama, momci u svečanim odelima.
Jednako svečano je i u Južnoj Africi.

makonda-tracker