icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

srpska pravoslavna crkva

Molitva ČASNOM KRSTU: Ovo pravoslavni vernici moraju pročitati na KRSTOVDAN

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas, 27. septembra, slave Krstovdan.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Na današnji dan slavimo veliki praznik ― Krstovdan.

 

Danas je obavezan post, a ovu molitvu treba da pročitaju svi pravoslavni vernici i podsete se toga da na ovom svetu imamo mnogo razloga za radovanje.

 

Molitva časnom krstu za Krstovdan:

Slava Gospode, Krstu Tvome Časnome! Neka vaskrsne Bog, i neka se razveju neprijatelji Njegovi, i neka beže od Lica Njegova oni koji ga mrze. Neka iščeznu kao što iščezava dim, kao što se topi vosak na domaku ognja; tako neka izginu đavoli pred licem onih koji ljube Boga i osenjuju se krsnim znakom, i koji radosno govore: Raduj se, prečasni i životvorni Krste Gospodnji, koji progoniš đavole silom raspetog na tebi Gospoda našeg Isusa Hrista, koji je sišao u pakao i satro silu đavolsku, i koji nam je darovao tebe, Krst Svoj Časni, za proganjanje svakog protivnika. O, prečasni i životvorni Krste Gospodnji, pomaži mi uvek sa Svetom Vladarkom, Djevom Bogorodicom, i sa svima Svetima zanavek. Amin.