praznici nam stižu

MALE PROMENE ĆE SVIMA PRIJATI: Ovo morate uraditi pre NOVE GODINE!

0

Hajde zato da pokušamo da napravimo neke promene još pre isteka ove, stare godine.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Svake nove godine, sami sebi obećamo najrazičitije odluke i promene, koje vrlo brzo napustimo, kako krene godina. Hajde zato da pokušamo da napravimo neke promene još pre isteka ove, stare godine.

 

Pre isteka ove godine, provedite jedan čitav dan, bez odgovaranja na telefon ili čitanja mejlova. Umesto toga, provedite vreme sa porodicom, prijateljima i sa sobom. Pročitajte knjigu, ručajte u restoranu bez korišćenja mobilnog telefona, zagrlite nekog.

 

Kako ne biste napustili novogodišnje odluke, ove godine napravite realniju listu pomerite fokus sa negativnog na pozitivno, kako biste lakše ostvarili zadata obećanja prema sebi. Umesto da napišete: u novoj godini neću izbegavati fizičku aktivnosti, napišite: ove godine ću redovno vežbati, i baviti se stvarima koje me čine zdravom i fit.

 

Čak i ako je ovo bila teška godina za vas, sigurno ste imali sjajne trenutke, kada su se stvari odvijale baš kako ste vi želeli. Analizirajte vašu godinu i zapišite sve te male dogadjaje koji su učinili da se osećate dobro u vezi sebe! U to ime, nazdravite za sve uspehe ove godine.

 

foto: profimedia

Danas je poslednji trenutak da uradite ono što već dugo odlažete, bilo da je to lekarski pregled, upis u školu jezika, čitanje knjige koju želite. Svako od nas ima bar nekoliko stvari na listi obaveza koju nikako ne stiže, zato je kraj godine poslednji trenutak da uradite to što odlažete.

 

Nemojte dočekati Novu godinu okruženi stvarima koje niste koristili godinama, a da ne kažemo i decenijama. Napravite generalno spremanje odeće i kuhinjskog posudja, jer tu imamo najveću tendenciju da čuvamo nepotrebne stvari. Odvojte gomilu za poklanjanje i gomilu za bacanje i bacite se na posao! Lakše ćete se osećati u rasterećenom prostoru.

 

Prazničnu sezonu će dočekati i oni koji nemaju mnogo – a u ovo doba godine, hrana i igračke za decu su najpotrebniji. Zato obiđite lokalne centre za nezbrinutu decu, svratišta ili narodne kuhinje i izmamite nekome osmeh, jer – naše malo je nekome zaista mnogo.

 

Nadamo se da ste ovo već obavili, ali čak i ako spadate u onu grupu ljudi koji ne vole novogodišnju dekoraciju, unesite bar malo novogodišnjeg duha u vaš prostor. Lampice i jelka unose posebnu vrstu magije u prostor, tako da je teško ne radovati.

 

foto: Shutterstock

 

 

 

makonda-tracker