Verovanja za koja niste čuli

Videli ste vrane na prozoru? Ovo je poruka koju vam zaista prenose ovi čarobni pratioci veštica

0

Vrane po raznim predanjima i legendama mogu s lakoćom putovati različitim dimenzijama kao što su carstvo snova, zemlja mrtvih, dom bogova, pakao i nebesa. One često nose poruke s ovoga i onoga sveta...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Skupina vrana se zove "ubistvo vrane" i ovaj maštoviti opis prenosi mišljenje javnosti o njima. One su vrlo inteligentne, kao i većina primata. Takođe, vrlo su društveno razvijena bića, imaju složene metode u međusobnoj konverzaciji. U kombinaciji s visoko razvijenom memorijom, njihovo ponašanje se razlikuje od bilo koje druge porodice ptica.

 

Stari Sloveni su poštovali boginju smrti, Moranu koja je takođe dovođena u vezu sa porodicom vrana, tačnije gavranom, kao simbolom smrti. Boja gavrana se pominje u hrišćanstvu, kada je Noa prvo poslao gavrana da potraži kopno posle potopa. Pošto se gavran nije vratio, kaže se da je Bog njegovo perje pretvorio u crno, a Noa je poslao goluba da obavi njegov posao.

 

Tajna leži iza starog verovanja: Znate li zašto mladoženja ne sme da vidi venčanicu? (FOTO)

 

Od tada, gavran vuče lošu reputaciju da je protiv ljudi, kao i čitava njegova porodica vrana kojoj pripada. Pozitivna činjenica za gavrana u Bibliji je da je hranio proroka Iliju koji se sakrivao od kralja Ahaba.

1. U svim kulturama, vrane su vesnici promene.

 

One predstavljaju duboke i snažne elemente prirode. Prisutne su gde god postoji život i smrt. One ne podležu istim hirevima kao ostale ptice. Ako se da negde odu, to je zato što one to žele, ne zato što njihov opstanak zavisi od toga. Time njihovi izbori destinacija izgledaju još čudnije.

 

2. Vrane su često povezane s magijom i nevidljivim silama.

 

Poznato je da su čarobni pratioci veštica i one će često biti u obliku vrane. Kada se vrane pojavljuju u snovima, znači da postoje elementi istine u snu. To takođe može značiti da viša sila ili duh pokušava da razgovara sa vama. Obratite pažnju na poruku jer se vrane pojavljuju samo u vreme preke potrebe. Vrane imaju sposobnost viđenja duše našeg sopstva. Kao rezultat toga, ako vrana stupa u interakciju s vama, obratite pažnju na dublji smisao, pošto vrane ne stupaju olako u interakciju ni sa kim.

 

Kada maler raste u nešto sve veće i veće: 8 jasnih pokazatelja da vas je neko prokleo

3. Smrt je najpoznatija povezanost s vranama.

 

Mnoge kulture imaju znanja u kojima vrana igra ulogu u vođenju duše. Širom sveta vrane se mogu videti na grobljima, te su uvek viđene kako se okupljaju po bojištima. Vrane se mogu pojaviti nakon što neko umre, a mogu isporučiti i poruku od pokojnika. Pojava vrane ne ukazuje uvek na skoru smrt neke osobe. Njena pojava, takođe, može značiti da je smrt vrebala, ali je otišla dalje.

makonda-tracker