Pilerovi: Modna bajka uz Mocartove note

Sandra, Darko i Danijel Piler, najtalentovaniji muzički trio u Srbiji, saglasni su u stavu da su crna i siva boja najzahvalnije jer u njima bilo gde i bilo kada izgledaju kao da su se sređivali satima
1
1 / 5 Foto: Milena Rakočević

Pobednici rijaliti šou-programa Ja imam talenat, Sandra, Darko i Danijel Piler poput mnogih svojih vršnjaka vole da isprobavaju razne odevne kombinacije. Ipak, iako to možda ne priliči njihovom godinama, najbolje se osećaju kada na sebi imaju elegantno krojene stvari. Dok Sandra najviše voli duge haljine, Danijel i Darko glasaju za sakoe i klasične pantalone. Omiljene marke mlade braće jesu Dolce&Gabbana i Armani, dok desetogodišnja Sandra bi volela da se jednog dana oblači poput naše pop pevačice Goce Tržan koja joj je uzor. Iako su tokom takmičenja, kada je reč o odevanju, imali pomoć stilista, događalo se neretko da sami odaberu modne kombinacije i uvek naiđu na pozitivne kritike. Veliku pomoć kod odabira garderobe imaju od mame Nade koja ih svojim savetima upućuje na pravila u slaganju boja i materijala. I dok su svakodnevno svirali u Knez Mihailovoj ulici, ovim talentovanim muzičarima izgled je bio veoma važan pa su se trudili da uvek budu sređeni.

 

Story: Je li vam je neko pomagao kada ste se oblačili za popularni rijaliti šou-program Ja imam talenat?

Danijel: Imali smo pomoć tima stilista koji su radili na ovom projektu. U zavisnosti od kompozicije koju smo izvodili, oni su nas savetovali šta da obučemo, a mi smo njihove sugestije poštovali, osim što je Sandra ponekad odstupala od njihovih ideja.

Sandra: Za prve dve emisije sam sama birala stvari koje ću nositi, a za finalno veče sam prepustila stručnjacima da me srede. Volim da se doterujem pa sam želela sama da biram haljine koje ću nositi, jer mi to predstavlja pravo zadovoljstvo.

Story: Da li sada, otkako ste pobedili, više vodite računa o tome kako se oblačite?

Danijel: Naravno. Ljudi nas sada prepoznaju na ulici pa imamo obavezu da izgledamo uredno i sređeno u svakoj prilici.

Darko: Ni ranije, a ni sada kada smo poznati, nije mi bilo preterano važno kako sam obučen. Bitno mi je samo da se ja u odeći koju sam poneo osećam prijatno.

Story: Koji vam je omiljeni odevni predmet?

Sandra: To su definitivno duge elegantne haljine koje podsećaju na one koje su se nosile na balovima.

Darko: Definitivno najviše volim štrikane prsluke koje se oblače preko košulja.

Danijel: Najviše volim sakoe u kojima se osećam kao ozbiljan čovek.

Story: Volite li više letnju ili zimsku garderobu?

Danijel: Letnju, zato što tada obučete samo jednu majicu i lepo izgledate, a zimi morate i majicu i košulju i džemper i jaknu pa izgledate pomalo debeljuckasto.

Sandra: I ja više volim letnju garderobu jer tada mogu da nosim kratke suknje i šortseve.

Darko: Volim i zimsku i letnju garderobu. Ipak, svoj glas dajem zimskim kolekcijama jer kad je hladno mogu da obučem kapute i jakne koje obožavam.

Story: Šta najviše volite da nosite od nakita?

Sandra: Obožavam sve: ogrlice, narukvice, prstenje, satove, al, ipak, najviše volim minđuše. Imam dosta pari, a najdraže su mi jedne velike alke koje sam dobila za rođendan i nosim ih u svečanim prilikama.

Story: Volite li da nosite šešire i kaiševe?

Danijel: Šešire ne nosim nikada, ali kaiševe stalno. Volim kada na neke jednostavne farmerke stavim kaiš sa velikom i efektnom šnalom.

Darko: Ponekad uz pantalone volim da stavim i šešir sa kratkim obodom, ali to ne činim previše često, ali zato kaiševe sa šarenim šnalama nosim stalno.

Story: Koja vam je omiljena boja garderobe?

Darko: Crna i siva jer u njima možete da idete bilo gde i u bilo koje vreme, a da izgledate kao da ste se sređivali satima.

Danijel: Omiljena mi je crna boja u njoj se najbolje osećam, a i crna garderoba najbolje ide uz klasičnu muziku.

Story: Da li više volite da nosite cipele ili patike?

Danijel: Najviše volim sportske cipele.

Darko: Uvek, cipele.

Story: Koliko vam pomažu roditelji kada je reč o odabiru garderobe?

Sandra: Mama mi dosta pomaže, sa njom se uvek dogovaram šta ću da obučem za neki nastup ili joj potražim savet kada se spremam za školu. Obično je pitam šta se sa čim slaže.

Danijel: Mama deli savete koja boja ide uz koju, a otac nam govori da u svakoj prilici moramo da budemo elegantni.

Story: Jeste li se sređivali i dok ste svirali na ulici?

Danijel: Meni je oduvek bilo važno da izgledamo pristojno, možda nismo imali novca za skupa odela, ali smo se trudili da izgledamo uredno u skladu sa našim godinama.

Sandra: I tada sam volela da oblačim haljinice ili neke svečane pantalone. Retko sam odlazila da sviram u farmerkama.

Story: Koja je po vama idealna modna kombinacija?

Sandra: Haljina do kolena, cipele na štiklu ili baletanke i oko vrata neki lep i dugačak lanac.

Danijel: To su air max patike, farmerke od tamnog teksasa, bela majica i strukirana košulja.

Darko: Najprijatnije se osećam u uskim farmerkama, košulji i džemperu.

Story: Kakve frizure najviše volite i koliko od nje zavisi šta ćete obući?

Sandra: Zavisi dosta. Volim da imam podignutu kosu, sviđa mi se kada mi mama napravi neku punđicu i tada najčešće oblačim haljine, a uz pantalone ili trenerke volim da imam ravnu isfeniranu kosu.

Story: Koliko vam je potrebno da se spremite za izlazak?

Darko: Treba mi dosta vremena, prvo dok namestim frizuru i dobro izglancam cipele, a onda dok odaberem šta ću da obučem.

Danijel: Od pola sata do četrdeset pet minuta. Volim da pažljivo odaberem šta ću obući, a onda mi treba dosta vremena da sve to ispeglam.

Story: Imate li neki modni uzor?

Sandra: Volela bih kad porastem da se se oblačim kao Goca Tržan.


Aleksandra Dimitrijević

Tekst je objavljen u 230. broju magazina Story, 16. februara  2010. godine.

makonda-tracker