glamur

Zašto je Met Gala NAJMISTERIOZNIJI događaj u svetu mode? Telefoni i peršun su strogo zabranjeni, a dešava se u MUZEJU

0

Holivudske zvezde se utrkuju da dođu, pošto je pitanje prestiža biti među zvanicama na Met Gali. 

Met Gala je najmisteriozniji događaj u svetu mode
Met Gala je najmisteriozniji događaj u svetu mode foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Postoji jedno veliko pitanje koje se svima nameće dok se slavne ličnosti penju uz stepenice Metropoliten muzeja u Njujorku u najvećoj noći svetskog modnog kalendara: Šta se tačno dešava unutar tajanstvene Met Gala večeri?

 

Šetnja crvenim tepihom svakako je glavna atrakcija, pošto je to noć kada zvezde nose jako glamuroznu, smelu i često ne baš običnu odeću, što smo imali prilike da vidimo prethodnih godina.

 

No, sam događaj zbog kojeg su svi tamo je izuzetno misteriozan.
 

Poređenja radi, Oskarov crveni tepih je nesumnjivo vrhunac večeri, ali svi znamo tačno šta se dešava i unutar same ceremonije. Isto važi i za većinu događaja na crvenom tepihu.
 

Pa zašto je onda Met Gala tako misteriozna? .Hajde da probamo da otkrijemo

 

ZAŠTO JE MET GALA SUPERTAJNA?
 

Crveni tepih je najpopularniji deo večeri
Crveni tepih je najpopularniji deo večeri foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Poznatim ličnostima koje idu na Met Gala zabranjeno je snimanje bilo kakvih fotografija i deljenje na društvenim mrežama dok su unutar događaja.

 

Pravilo je stupilo na snagu jer su gosti često provodili previše vremena na svojim telefonima, što im je skretalo pažnju sa samog događaja.
 

No, gosti su donekle prekršili pravila poslednjih godina, sa nekoliko skromnih selfija u kupatilu muzeja.

 

MET GALA JE U STVARI IZLOŽBA

 

Karl Lagerfild
Karl Lagerfildfoto: - / akg-images / Profimedia

Dok sama Gala ima deo večeri za sedenje (uskoro ćemo doći do tog dela), poznate ličnosti imaju pogled na samu izložbu nakon crvenog tepiha.
 

Met Gala označava otvaranje godišnje modne izložbe Muzeja - zbog toga je i sam događaj svake godine tematski, a gosti su obučeni u skladu sa tim.

 

Ove godine, izložba će za se zvati „Karl Lagerfeld: Linija lepote“, a posvećena je dugogodišnjem kreativnim direktoru Šanel, koji je preminuo od raka pankreasa 2019. godine.
 

NASTUPI ZVEZDA

 

Haljine Lejdi Gaga na jednoj od prethodnih godina
Haljine Lejdi Gaga na jednoj od prethodnih godina foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Svake godine na Met Gali određeni umtenici nastupaju uživo. Na primer, 2018. godine, kraći nastup imali su Kejti Peri i Dečji hor iz Vatikana.
 

- Posle toga su se uputili u deo muzeja gde je održana večera - kaže Majk Hartman, jedan od konobara na Met Gali prethodnih godina.
 

No, Met Gala se može pretvoriti u i zabavu. Između nastupa i razgledanja izložbe održava se i prigodan koktel, a da se gosti mogu i jako lepo provesti svedoči i kultni snimak Tejlor Svift i Toma Hidlstona koji su plesali na ovoj večeri 2016. godine.
 

RASPORED ZAVISI OD BRENDA ODEĆE

 

Gde ćete sedeti zavisi od brenda odeće koji obučete
Gde ćete sedeti zavisi od brenda odeće koji obučete foto: Creative Lab / Shutterstock.com

Između 300 i 500 gostiju koliko ovaj događaj okuplja, podeljeni su na stolove za kojima sedi od 15 do 20 ljudi. Međutim, sto na kome sedite zavisi od marke vaše odeće, odnosno odeću kojeg dizajnera nosite.

 

- Služio sam sto Ane Vintur i Amal Kluni, kao i stolove Balmain i Guči - kaže Majk Hartman.
 

ZABRANJEN PERŠUN

 

Luk, beli luk i peršun su strogo zabranjeni na Met Gala da bi se izbegao loš zadah gostiju, prema pisanju američke štampe.

 

A šta jeste na meniju? Menja se svake godine u zavisnosti od teme, a prošle godine jelovnik je bio na biljnoj bazi pod nazivom "U Americi: Leksikon mode“.
 

Kanapei koji su se služili su uključivali kukuruzni hleb sa kokosom, vrganj, crni pirinč, čili sos od bundeve i kolač od lubenice sa dimljenom juzu sojom na krekerima.
 

 

makonda-tracker