i za jakne, i za haljine

Nose je Hejli Biber, Kamila Koeljo, a i vi ćete je obožavati: Crno odlazi "U PENZIJU", ovo je nova HIT PROLEĆNA BOJA

0

Godinama je crna boja bila jedna od najobožavanijih, ali sada se čini da ju je sa trona skinula prava prolećna kraljica 

foto: Shutterstock / Victoria Chudinova
foto: Shutterstock / Victoria Chudinova

Nedavno smo na društvenim mrežama, ali i na pistama umesto crne imali prilike da vidimo novu kraljicu među bojama. Nju je ponosno ponela Hejli Biber, Kamila Koeljo, Elsa Hosk i mnoge druge poznate dame.

 

One su odlučile da ovog proleća ponesu novu trendi boju - braon - i to u svim nijansama.


Ako nekoliko minuta skrolujete po Instagramu i bacite pogled na najnovije modne revije, vrlo lako ćete primetiti veliku zastupljenost braon boje, bez obzira na odeću ili stil.

 

 

Na primer, manekenka Elza Hosk nosi monohromatsku kombinaciju tamno braon mini suknje i oversize sakoa, a Hejli Biber bira kestenjastu haljinu na tanke bretele, koju nosi preko tankog bež džempera.

 

 

Isto tako, model Leja Sfez bira smeđe nijanse i za crveni tepih i za ležerne izlaske. Tako je pokazala glamurozan izgled u smeđoj Guči haljini ukrašenoj izrezima i cvetnim aplikacijama, a kasnije pokazuje i u braon, predimenzionisanu kožnu jaknu u retro stilu, koja je odličan dodatak prolećnoj modnoj garderobi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by elsa❤️ (@hoskelsa)

 

Koliko god da su stilski različite, svi imaju jednu zajedničku stvar: izgledaju super i predstavljaju veliku modnu inspiraciju mnogim ženama.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leia Sfez (@leiasfez)

 

Popularnost smeđih nijansi potvrđuje i "Izveštaj o trendu modnih boja Instituta za boje".

 

Prema tom izveštaju, za proleće 2023. godine, pored trendi boja žute, crvene i ljubičaste, postoje i dva braon tona - Moka Maus ili tamnobraon, i nežnija nijansa  Makijato.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leia Sfez (@leiasfez)

 

Smeđe nijanse najbolje izgledaju stilizovane sa istim ili sličnim tonovima braon ili u kombinaciji sa žutim, ljubičastim, tamnoplavim ili prirodnim krem nijansama.

 

 

Smeđa ima i jednu veliku prednost – nije tako kruta i ozbiljna kao crna, ali je ipak prigušena nijansa koja se može kombinovati na razne načine i nije previše upadljiva.

makonda-tracker