(FOTO)

SVAKA ZALJUBLJENICA U MODU ĆE IMATI BAREM JEDNU: 5 modela jakni za prelazni period koje će biti SUPERTRENDI ove sezone

1

Ovi modeli će narednih nedelja nesumnjivo dominirati stajlinzima brojnih zaljubljenica u modu

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sportska estetika

 

Moda nadahnuta sportskom estetikom važi za jedan od najvažnijih trendova nove sezone proleće-ljeto, o čemu dovoljno svedoče viđeni komadi na modnim pistama Diora, Prade i Versaće. Kada govorimo o jaknama, sportska estetika najvidljivija je po mnoštvu modela vetrovki s kapuljačama. U neutralnim tonovima, tehnici color block u maniru 90-ih ili šarenim grafičkim uzorcima, novi modeli savršeno će pristajati džemperima i činiti idealnu jaknu u kežual kombinacijama.

 

 

Prošivene jakne

 

I dok su zimske mjsece brojne dame provodile u trendovskim puf jaknama, prošivene i lagane verzije jakni i kaputa, po svemu sudeći, zameniće ih u prelaznom razdoblju. Manje toplije od zimskih verzija puf jakni, ali puno elegantnije, prošivene jakne ove godine predstavljaju idealnu jaknu za razdoblje prelaska iz hladnih u toplije mesece. Sudeći po stajlinzima jednih od najuticajnijih street style zvezdi današnjice, prošiveni modeli jakni i kaputa s lakoćom se nose uz različite odevne komade.

 

 

Blejzeri u pastelnim tonovima

 

Umesto tipične jakne, brojne dame u prelaznom razdoblju biraju blejzere. Iz sezone u sezonu svedočimo velikoj popularnosti njihovih predimenzioniranih primeraka po uzoru na modele iz 80-ih, a ove sezone izdvajaju se modeli u pastelnim tonovima.

 

 

Kožna jakna, nešto drugačija

 

Iako se bajkerke smatraju bezvremenskim klasikom, njihovu popularnost u prelaznom razdoblju mogli bi uzurpirati neki drugi kožni modeli. U prvom redu reč je o kožnim verzijama blejzera i jaknica koji godinama važe za must have komad na modnoj sceni. 

 

 

Osveženi mantili

 

Prolećna sezona za brojne dame nezamisliva je bez klasičnog mantila, a ove sezone posebno se ističu modeli koji izgledom pomalo odskaču od svojih prethodnika. U prvom redu, reč je o modelima u novoj verziji boja, sa elementima tehnike color block i ponešto drukčijim dizajnom.

 

 

makonda-tracker