neodoljive ali vrlo smele

Da li ste spremne i dovoljno hrabre za ove cipele? 8 modela koje su POTPUNI HIT ove sezone!

1

Tu su i neki odvažni modeli, koji će se posebno dopasti modnim zaljubljenicima, ali i oni koji se vrlo verovatno nalaze na dnu vašeg cipelarnika.

foto: Profimedia

Moda je poprilično ciklična, to nije nova vest.

Reciklirani trendovi stižu u nešto izmenjenijim formama, ali ona osnovna diktira formu.

U sezoni jesen/zima 2018-2019. modeli koji se posebno ističu kao povratnički svakako su oni koje nismo tako davno nosili, u pitanju su sve vrste obuće sa špicastim vrhom, zatim kaubojske čizme i posebna oda 80's eri: čizme sa vrećastim gornjim delom i to što autentičnije - dakle, što više da liče na one koje su se upravo u tom periodu nosile, to bolje.

Zato pretražite ormane svojih tetki i mama, sigurni smo da ćete tamo pronaći nešto na čemu bi vam trendseterke poprilično pozavidele.

Kada su u pitanju one nešto odvažnije, moderne forme, to su svakako patike sa platformom ili bilo koja pomalo oversized forma ove obuće, ali i cipele sa detaljima u vidu perja!

Sezona pred nama poziva vas da igrate na sigurno ili iskažete svoju ljubav prema modni, poput pravog stilskog znalca.

Šta birate?

1. Modeli sa špicastim vrhom

Špic je ponovo u modi, na veselje (i žalost) mnogih dama. One koje ga obožavaju doći će na svoje jer su na revijama prikazani razni modeli cipela sa špicastim vrhom, od salonki i gležnjača do čizama.

2. Cipele ukrašene blještavim elementima

U interpretaciji modne kuće Chanel klasična crna kožna gležnjača u nadolazećoj sezoni dobija poseban dodatak. Karl Lagerfeld, kreativni direktor Chanel-a, poslao je na pistu modele ukrašene šljokicama. Giambattista Valli crnoj sandali dodao je masivne lance s blještavim cirkonima.

A post shared by @shoes on

3. Predimenzionirane patike s platformom

Trendu takozvanih tatinih patika ne nazire se kraj. Nove modele prikazao je slavni francuski dizajner Jean Paul Gaultier i dodao im platformu.

foto: Shuterstock

4. Obuća s tankom potpeticom

Izgleda da bi vladavina blok-potpetice uskoro mogla prestati. Izrazito stabilnu, ali nekim ženama manje lepu blok-varijatu na pistama su zamenili modeli obuće s tankom potpeticom.

5. Vrećaste čizme

Alexandre Vauthier na Pariškoj nedelji visoke mode prikazao je razne modele širokih čizama s predimenzionisanim gornjim delom. Trend vrećastih čizama mogao bi da se svidi ženama s jačim listovima koje u moru uskih modela za sebe teško pronalaze prave čizme.

6. Cipele sa pernatim ukrasima

Svaka nova sezona sa sobom donese neku novu popularnu teksturu, dezen ili ukras. U nadolazećoj jesensko-zimskoj sezoni to bi moglo biti - perje. Štikle po uzoru na one koje je lansirao Giambattista Valli svideće se najodvažnijim trendsetericama.

A post shared by @shoes on

7. Gležnjače u svim varijantama

Nema sumnje da će i ove godine najtraženiji model obuće u hladnijim danima biti dobre stare gležnjače. Sudeći prema viđenom, nosiće se baš sve varijante – od klasičnih u neutralnim bojama do efektnijih varijanti s raznim ukrasima i dezenima.

8. Kaubojke

Poslednjih nekoliko jesen-zima sezona titulu najpopularnijih čizmi nosio je visoki model koji seže iznad kolena. Njihov izostanak u novim kolekcijama itekako je primetan, a visoke modele zamenile su kaubojke. Zuhair Murad predstavio je jednostavnu, ali efektnu verziju od brušene kože u upečatljivim bojama.

makonda-tracker