eKSKLUZIVNO ZA GLOSSY. RS

Filip Maksimović: Dame, nosite BOHO HALJINU ovog LETA jer je APSOLUTNI HIT i vaš autfit će biti primećen (FOTO)

0

Moda je večiti miks boja u kojoj čovekova inspiracija dolazi do izražaja, a vaš letnji look može dobiti dodatnu notu stila, prefinjenosti i elegancije ukoliko se pravilno iskombinuje sa lepršavom toaletom, sandalama, nakitom ili šeširom.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

U poslednjih nekoliko godina u modi je sve trend jer tako diktira globalizam i sve što zamislite možete da nosite s obzirom na to da je dvadeset prvi vek i da nema striktnih modnih pravila prilikom odabira i nošenja modnih komada. 

 

Kada se prošetate svetskim metropolama na ulicama  Milana, Pariza, Londona Njujorka, zapazićete realnu, životnu, svakodnevnu modu jer su skoro sve devojke identično odevene.   

 

Modni stilisti ovog leta predlažu belu Boho haljinu u kombinaciji sa slamenim šeširom i lepim, modernim sandalama ili neon papučama. 

Kada je leto svakako bi trebalo odabrati elegantnu Boho haljinu sa divnim San galom radom kao jednom vrstom hekleraja u materijalu zatim stajling upotpuniti sa natural torbicom u kombinaciji sa jednostavnim šeširom od slame ili šarenim pomponima. Možete ovakvu haljinu iskombinovati sa neon papučama ili sandalama", savetuje modni stilista Filip Maksimović.

foto: Profimedia

Za naše čitaoce otkriva da su apsolutni trend, komadi sa dosta fluo boja iako svetske kuće preporučuju materijale sa puno plastike to bi trebalo izbegavati jer je neizdrživo nositi u vrelim letnjim danima garderobu od sintetičkog materijala.

Globalno zagrevanje ne dozvoljava da nosite stvari od plastičnih materijala i zato se moda uglavnom fiksira samo na torbe od plastičnih materijala jer uz prateći aksesoris vaša modna kombinacija može biti pun pogodak", kaže Filip.

Ove godine najveći modni hit je plastična torba dizajnirana kao kesa, a dizajnirala ju je francuska kompanija odnosno modna kuća Celine.

 

Budući da je leto i da su boje svuda oko nas veoma je važno da komunicirate sa prirodom, pa samim tim u obzir dolaze sve nijanse zelene, plave ili žute. 

Aktuelne su sve boje u prirodi, a veoma je važno koju boju birate u određenom danu. Kada pada kiša sigurno neće ići u drečavoj majici ili dreč žutim papučama već ćete takvu kombinaciju ostaviti za tropski dan, savetuje modni stilista Filip Maksimović.  

 

Lako možete upasti u modnu zamku ukoliko recimo pantalone Kapri poznatije kao sedam osmina ne uspete dobro da iskombinujete i tu ćete najčešće napraviti grešku i vaš autfit će izgubiti dozu stila i elegancije. 

 

foto: Profimedia

Modni stručnjaci savetuju da bi trebalo voditi računa o pantalonama tačnije o dužini farmerica i širini nogavica jer se upravo tu najčešće prave modne greške.

 

U letnim mesecima bi trebalo izbegavati i materijale od krzna zato što se krzno nosi u zimskom periodu i taj materijal nikako ne može biti prijatan u vrelim, letnjim danima.

Ne možete da očekujete od ljudi da budu modni znalci jer vi kao ličnost imate pravo da nosite apsolutno šta god želite i ako se sebi tako dopadate nema šta ko drugi da vam savetuje kako ćete da izgledate. U principu jako je bitno da se prave dobre kombinacije i da se ne prave greške kada je reč o odabiru boja", poručuje Maksimović.

Modni komadi koji nikada ne izlaze iz mode su svakako mala crna haljina i sakoi u svim mogućim bojama, a kao dobar predlog za svakodnevnu varijantu modni stručnjaci predlažu široku pamučnu haljinu u beloj ili bebi roze boji. 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker