Retro

Modni comeback: Povratak glomaznih patika

0

Jedan od modnih simbola devedesetih, glomazne patike, ponovo su u modi. Nose se uz sve kombinacije i u ponudi su svih velikih brendova obuće.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

U 90-ima su glomazne patike bile jedan od vodećih modnih trendova – svi koji su iole pratili modu morali su da imaju barem jedan par, a sada, posle nekoliko decenija se na velika vrata ponovno vraćaju u modu.

 

 

A post shared by Chiara Ferragni (@chiaraferragni) on

U periodu najveće popularnosti nosile su ih najveće zvezde, poput Spice girls, a osim što su bile hit, prednost ovakve obuće je što bila jednostavna i udobna a mogle su se nositi u raznim kombinacijama i u raznim prilikama.

 

 

A post shared by ? (@bellahadid) on

Kako se moda uvek reciklira, na velika vrata su se vratili i  drugi must have komadi iz 90-ih, poput čokera, slip haljina i moms džinsa. 

 

 

A post shared by Chiara Ferragni (@chiaraferragni) on

 

Velike patike već su prigrlili vodeći modni brendovi – Gucci, Valentino, Louis Vuitton, Vetements – koji u svojim kolekcijama imaju celu kolekciju ovakve obuće, a sve su prisutnije i na Instagramu gde ih naveliko reklamiraju popularne modne blogerke i modeli, poput Else Hosk, Hejli Boldvin, Kjare Feranji, Kendal Džener ili sestara Điđi i Bele Hadid.

 

Iz tog razloga, sve više žena se odlučuje da svoj cipelarnik obogati sa jednim parom ovih patika. Iako se ne sviđaju svima, njihova prednost, kao i tokom devedesetih je to što su zaista zahvalne za kombinovanje a i udobne.

 

 

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid) on

 

 

makonda-tracker