Posle impresivnog staža od 37 godina

Dizajnersko zbogom slavne Venecuelanke Karoline Erere: Samo nemojte, molim vas, da pišete kako idem u penziju

0

Jedna od omiljenih i najuspešnijih dama njujorške modne scene danas će na NYFW po poslednji put izaći pred publiku.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Karolina će danas na NYFW "spustiti zavesu" na 37 dug, impresivan staž. Podrška će sigurno doći iz prvih redova u kojima će sedeti njen suprug Reinaldo i ćerke Patricija i Karolina džunior, kao i ćerke iz prvog braka Mercedes i Ana Luisa, ali i Bjanka Džeger koja je bila gošća njene prve revije koja je održana 1981. godine, piše Elle. Sigurni smo da će u bekstejdžu biti i Ves Gordon, 31-godišnjak koji je unazad 11 meseci njen stručni konsultant...

 

Od 13. februara, Erera će postati globalni ambasador brenda, dok će gospodin Gordon biti promovisan u kreativnog direktora.

Nemojte molim vas da pišete kako se povlačim ili idem u penziju", izjavila je 79-godišnja Karolina i nastavila: "ne povlačim se, samo pratim trendove i idem korak napred".

Ovu odluku dizajnerka je donela u želji da se posveti porodici- suprugu, ćerkama, dvanaestoro unučadi i 6 praunućića.

Samo prestajem da kreiram, da se budim s mišlju da li ovaj rukav treba da stoji tu, a da suknja bude duža i sa faltama ili bez."

 

foto: Profimedia

Ova promena definitivno će uticati na njujoršku scenu koja trpi velike promene od kada su je napustile određene kuće. Uticaće i na izbor dama koje su do sada nosile njene kreacije poput Rene Zelveger koja je Ereru nosila na Oskarima 2004, 2008. i 2013. godine. Jer, iako moda voli i uživa u konstantim promenama, istorija je pokazala da se ove "tektonske" promene loše odraze i da brend sa promenom kreće od nule.

 

Dovoljni su primeri Oscara de la Rente i Dajen fon Furstenberg. Naslednici - Piter Koping i Džonatan Sanders nisu se dugo zadržali, a sami brendovi su izgubli tržištnu scenu i polako ostali u senci giganta koji su se ekspresno razvijali.

Moda se promenila prilično. Danas je u trendu ružnoća. Žene se oblače veoma čudno, poput klovnova. Danas postoji taj pritisak za stalnom promenom, ali opet mislim da svako treba da nosi ono u čemu se najbolje oseća. Dodajte nešto novo čisto da biste osvežili svoj stil, ali jedna konstantnost je vrlo bitna, pokazuje da imate karakter i sopstveni stil, i da niste podložni trendovima."

Karolina, čije bogatstvo se procenjuje na 1.4 milijarde, uvek je bila vrlo direktna u komunikaciji sa medijima o modi. Zato često citiramo njene izreke poput:

Najlakši način da izgledate staro je da se odevate kao da imate 20 godina," ili:

Elegancija se pamti."

foto: Profimedia

Naslednik

 

Ves Gordon koji se Karolininom timu pridružio u martu prošle godine, završio je prestižni Central Saint Martins 2009. godine i odmah pokrenuo sosptveni brend. Gordon je poznat po "aptaun estetici", onoj koju Karolina neguje i koja podrazumeva luksuznu, smelu i nosivu modu. Krajni cilj je da moda ne bude kul, već prelepa. Kao i da se brend proširi globalno. Za sada CH ima samo tri butika u Americi i jedan segment u londonskoj robnoj kući Herods.

 

U kompaniji koja je vlasništvo grupacije Puig iz Španije ostaće za sada i njena ćerka Patricija (konsultant za specijalne projekte) i Karolina džunior (kreativni direktor linije parfema).

makonda-tracker