3, 2, 1... Start!

SVAKOGA zanima ali NIKO nije smeo da pita: OVAKO se u Holivudu glumci pripremaju za ulogu zavisnika (FOTO)

0
Kako bi na najbolji mogući način dočarali likove koji su pod dejstvom droga i alkohola, glumci se prirpemaju na vrlo neobičan način, krajnje bizaran, i to (kako često navode) nikome ne žele, iako rado prihvataju uloge kada bi to imali prilike da rade...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Na primer, Džon Travolta je u "Petparačkim pričama" navučen na heroin. Da bi spremio scenu u kojoj je pod uticajem droge, dobio je ključni savet od bivšeg narkomana, prijatelja režisera Kventina Tarantina koji mu je objasnio kako se čovek oseća pod dejstvom heroina.

 

Kad glasine i estetski zahvati uzmu maha: Travoltin put od glumačke legende do maskote (FOTO)

 

Savet je - dosta tekile, ležeći u vrućoj kupki. Travolta je to uradio, a u tome mu je pomogla supruga koja je vršila "važno" istraživanje.

 

Idemo na Mars, idemo na Mars? Leonardo Dikaprio uskoro kreće put crvene planete! (FOTO)

 

Pričalo se da je Leonardo Dikaprio eksperimentisao sa drogama pre snimanja "The Basketball Diaries", ali on je to demantovao. Producenti su zapravo angažovali bivšeg narkomana da nauči Dikaprija kako da glumi.

foto: Profimedia

Ovako su zvučale instrukcije:

 

Glas

 

Spustiti obavezno za jednu oktavu. Čak i kada bi podigao glas, trebalo bi da zvuči kao da mu je u grlu žaba.

foto: Profimedia

Takođe, u "Vuku s Vol Strita" Leo se posebno pripremao za scenu u kojoj se predozira sa svojim prijateljem Donijem. Snimao je brokera Džordana Belforta o kom se i radi u filmu, kako se valja po podu glumeći da je pod dejstvom droge. Analizirao je ovaj video jako dugo i rekao je da ga je to inspirisalo za snimanje.

 

Hit Ledžer: Uloga kao put u smrt

 

Hit Ledžer je 2006. godine igrao u filmu "Candy" gde je tumačio pesnika Dena, navučenog na heroin. Glumac se mesecima krio u tami i nije izlazio na sunce da bi postao bled kao narkoman. Priprema je otišla korak dalje, te je glumac od narkomana s kojim se sprijateljio u Sidneju naučio na njegovoj prostetičkoj ruci koje mesto je najbolje za ubod iglom.

foto: Profimedia

Džered Leto je poznat po tome da se gotovo psihotično posvećuje ulogama.

foto: Profimedia

Dok je snimao "Requiem for a Dream", Leto je proveo nedelje živeći sa zavisnicima, gledao ih je kako ubrizgavaju drogu, a on je svoje špriceve punio vodom.

 

Džered Leto smršao 14 kilograma zbog uloge u filmu

 

Tada je smršao 11 kilograma i toliko se izgladnjivao da je na snimanjima padao u nesvest.

makonda-tracker