Ukusi se menjaju

Ideal lepote od pre pola veka će vas iznenaditi: Ovako su nekada izgledale savršene žene (FOTO)

0
Iako su plus size modeli sve popularniji, to još uvek ne znači da su obline opet u modi, iako možemo da konstatujemo kako skinny gubi polako svoje mesto na tronu, ustupajući mesto realnijim idealima lepote.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

Da su žene sa oblinama bile svojevremeno itekako poželjne, ako ne i najpoželjnije, svedoči ova fotografija koja je objavljena pre skoro 60 godina u magazinu Time, a reprezentuje ženu koja ima savršeno telo - navodi Elle.rs

 

foto: tvbest.rs

Nakon samo jednog pogleda na fotografiju na kojoj je raskošna lepotica u bikiniju, jasno je koliko su se ideali lepote drastično promenili. Tako bi za lepoticu iz 1955. godine danas mnogi rekli da ima višak kilograma, dok su joj se tada divili.

 

foto: Profimedia

 

Setimo se samo žena koje su tada važile za najzavodljivije i najlepše: Merilin Monro, Ava Gardner, Sofija Loren..., dok su danas to Žizel Bundšen, Amal Alamudin, Kejt Midlton.
 

foto: Profimedia

 

Razlika je definitivno velika, ali biva, priznajemo, sve manja s obzirom da je epitet najlepših i u rukama Skarlet Džohanson, Dženifer Lopez, Bijonse, a ove dame imaju itekako raskošne obline.
 

foto: Profimedia

 

makonda-tracker