bad hair day

Kada operete kosu, obrišete je peškirom? Pogrešno! 5 stvari zbog kojih vam je frizura očajna (FOTO)

0

Kada je kosa u pitanju, mnoge dame su najveće bjuti grehove pretvorile u svoju rutinu. Da li ste među njima? 

foto: Promo
foto: Promo

Koliko ste puta načinili neki od ovih bjuti grehova ne znajući njihove posledice? Ipak, vaša frizura ih je osetila. Ovo je samo nekoliko razloga zbog čega imate bad hair day:  

 

1. Držite četku pogrešnom rukom tokom sušenja

 

Ukoliko ste jedna od onih dama koje fen drže dominantnom rukom, a četku slabijom - niste jedini, ali niste ni u pravu.


Njena kosa je uvek lepršava i sjajna: Adrijana Lima otkrila tajnu kako održava kosu (FOTO)

 

Iako vam deluje prirodnije da na ovaj način sušite kosu, dominantna ruka će četkom lakše kontrolisati naelektrisanje koje je tokom sušenja neizbežno. Tako da sledeći put kad operete kosu, obratite pažnju da ukoliko ste desnoruki četka bude u vašoj desnoj ruci.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

foto: Profimedia

 

2. Stavljate balzam samo na krajeve kose


Širom rasprostranjeno uverenje da se balzam stavlja samo na krajeve kose je veoma pogrešno. Svetski frizeri savetuju da je mokra kosa veoma osetljiva, te joj je potrebna dodatna potpora kako se ne bi oštetila tokom sušenja. Razbijte mit i odlučite se za pravo pakovanje koje neće biti teško vašoj kosi, a učiniće čuda.

 

Bilo da imate svetle ili tamne oči ova boja kose stoji svima (FOTO)

 

3. Trljate kosu peškirom kako bi se brže osušila

 

Korišćenje peškira kako biste ubrzali proces sušenja kose je bjuti greh koji je svaka devojka barem jednom učinila. Ovakav tretman će osalbiti vašu kosu i dovesti do toga da vam krajevi brzo procvetaju. Umesto toga, pokušajte da nežnim pokretima i pamučnom tkaninom ocedite višak vode sa svoje kose.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

 

foto: Profimedia

 

4. Češljate kosu dok je mokra

 

Pre nego što krenete da stilizujete kosu fenom raščešljate je kako bi se lakše sušila i oblikovala? Ovo je nagora stvar koju možete uraditi.


Kosa joj je bila sjajna i meka a nije koristila šampon: Umesto raznih preparata za negu ona je na glavu stavila majonez (FOTO)

 

Kako tvrde stručnjaci nakon pranja vaša kosa se može produžiti za 30 posto i oslabiti na mnogim delovima, a tretiranje četkom će samo pogoršati vaše stanje.

 

5. Sušite kosu odmah po pranju

 

Verovali ili ne, vaša kosa bi trebalo da bude 60 posto suva pre nego što se latite fena. Što duže je izlažete toploti, veća je verovatnoća da ćete svojim vlasima naneti štetu koju nijedan balzam i nijedno pakovanje ne može oporaviti.

makonda-tracker