odaberite pravu

Naš čuveni frizer otkriva: Ovo su savršene frizure za duguljasto i okruglo lice

0

Pripadnice lepšeg pola vekovima se trude da na što bolji način prikriju svoje nedostatke, a da li im i kako u tome može pomoći odgovarajući oblik kose, objašnjava naš stručni saradnik

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock
foto: Privatna arhiva

 

 

 

 

 

Piše: Miki Panjković

         Profesionalni frizer

 

 

 

 

 

 

Mali broj žena može da se pohvali idealnim proporcijama lica, pa u svojoj žudnji za savršenstvom mnoge od njih pribegavaju raznim metodama ispravljanja, prepravljanja i prekrivanja detalja. Poznato je da i najneskladniji oblik lica može da zablista pod pravom frizurom.

 

Okruglo lice

 

Ovaj oblik najčešće se javlja kod osoba s viškom kilograma, ali i kada nije tako, stiče se utisak bucmastih obraza, koje je potrebno na što bolji način prikriti. To se postiže neravnomernim skraćivanjem krajeva, ali i uz pomoć većeg broja suženih detalja koji miluju lice. Nije toliko važno da frizura bude duža koliko da se njen prednji deo, tačnije šiške, skraćuju od oka naniže. Ako dama ipak insistira da dužina ostane nepromenjena, efekat se može postići adekvatnim feniranjem. Kod žena sa okruglim oblikom lica trebalo bi izbegavati razdeljak na sredini glave, ali i ravne kratke šiške, koje nedostatak dodatno naglašavaju. Ukoliko dame imaju genetski predodređenu jaču ili kovrdžavu kosu, prvo treba smiriti kovrdže i istanjiti vlasi, a zatim raditi na obliku. U tom slučaju toplo se preporučuje brazilsko ispravljanje kose. S obzirom na to da je ovde reč o osobi s veoma uočljivom vizuelnom manjkavošću, pre nego što se bilo šta preduzme, bitno je da se dobro posavetuje s profesionalcem, jer bilo kakva greška može da produbi problem.

 

Ako vam kosa opada uzrok potražite u ishrani: Ove 4 NAMIRNICE napraviće čudo za kratko vreme
 

Savršene proporcije

 

Duguljasto lice najsavršeniji je oblik koji jedna žena može da ima. Ukoliko njeno čelo, nos i usta s bradom imaju jednaku visinu, reč je o savršenoj proporciji i takva osoba može da ima frizuru kakvu želi. Problem može da nastane ukoliko takvom licu nestručni frizer neadekvatnim skraćivanjem kose oduzme produhovljenost. Isto tako, treba voditi računa o boji kose u odnosu na put, jer i tu može doći do potpunog promašaja. Bitno je izbegavati previše tamne boje koje će pojesti svetlu put, kao i previše svetle nijanse kod tamnog tena. Međutim, ono što je glavni problem naših dama jeste njihova nestrpljivost i potreba da se na što brži način postigne promena. Izreka kaže da je sve što je brzo i kuso, neophodno je pre farbanja i sasecanja kose sagledati sve uglove i pristupe i detaljno se konsultovati sa svojim frizerom. Ovakvom obliku uglavnom pristaje puštena, ravno isfenirana kosa, a ovalne frizure treba izbegavati.

 

Stoji svakoj ženi a veoma lako se održava: Napravite frizuru koja je pravi hit za leto (FOTO)

 

Samopouzdanje kao ključ dobre frizure

 

Ako osoba želi dobro da izgleda, neophodno je da poradi na svom duhu i telu. Punačka osoba kratkih nogu, s manjkom samopouzdanja, pa još i problematičnim oblikom lica, vrlo teško može da pronađe frizuru kojom će u potpunosti biti zadovoljna. Ali, kada imamo osobu dugih nogu, manekenski građenu i harizmatične spoljašnjosti, frizura se rešava u jednom potezu.

 

Savršen konjski rep viđate samo na drugim devojkama ali vama nikako ne ide od ruke: Uz ovaj TRIK za samo 5 minuta imaćete savršenu frizuru (VIDEO)

 

Tekst je preuzet iz 609. broja magazina Story

makonda-tracker