mali čudotvorni trikovi

Različita ulja kao hrana za kosu: Evo kako izabrati najbolju vrstu za sebe

0
Ulja su prava hrana za kosu i u sve češče se primenjuju u nezi kose...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Pored toga što pružaju negu, hidrataciju, sjaj mekoću i svilenkastu teksturu, ulja nas oslobađaju i peruti i ispucalih krajeva. Ipak, ne odgovara svako ulje svakom tipu kose, piše Sensa.rs.

 

Kokosovo ulje

 

Ovo je ulje i dalje važi za najdelotvornije i najčešće se preporučuje za negu kose. Ono umiruje vlasište i otklanja posledice štetnog delovanja gradskog smoga i sunčevih zraka. Jednako tako ovo ulje može da regeneriše kosu čije je zdravlje narušeno stalnim bojenjem i hemikalijama.

 

Jedna čaša voda može da otkloni problem koje MNOGE žene imaju: Kosa može da vam bude zdrava ukoliko uradite ovo...

 

Ricinusovo ulje

 

Ricinus je najbolje rešenje za isušeno vlasište, jer deluje kao izrazito jako hidratantno sredstvo i pojačava rast kose. Ako je vaš problem kosa koja se proređuje, ovo će se ulje pobrinuti za njen ponovni rast i jačanje. Umasirajte ga u vlasište i ostavite preko noći. Ujutro ga operite svojim običnim šamponom. Jednom nedeljno sprovodite ovu kuru i primetićete poboljšan kvalitet vlasi za nekoliko meseci.

 

Nastavak na narednoj strani...

 

 

 

 

foto: Profimedia

 

Ulje jojobe

 

Ovo ulje odgovara svim tipovima kose, a poznato je po tome što leči suve i ispucale vlasi.

 

Ulje metvice

 

Protok krvi kroz glavu do vlasišta od velike je važnosti za zdravu i bogatu kosu. Ulje metvice će se za ovo pobrinuti i osigurati dovoljno kiseonika. Rezultat će biti čvrsta i gusta kosa.

 

Tri stvari su ključne, inače pravite veliku grešku: Koliko često zaista treba da perete kosu

 

Nastavak na narednoj strani...

 

 

Limunovo ulje

 

Ako imate masnu kosu, onda je ulje ovog citrusa idealno za vas. Ulje je takođe dobro protiv peruti, vaški i upale vlasišta. Nanosite ga jednom nedeljno i držite sat vremena na vlasištu, a zatim operite blagim šamponom.

 

Bademovo ulje

 

Bademovo ulje je bogato omega-3 i omega-6 masnim kiselinama, koje su poznate po tome što učvršćuju i revitalizuju kosu. 

 

 

foto: Promo

 

Ulje čajevca

 

Ovo ulje takođe odgovara osobama s masnom kosom jer kontroliše stvaranje sebuma, masnoće na vlasištu, ali istovremeno vraća vlagu kosi. Čajevac je dobro rešenje i za perut, a možete nekoliko kapi kombinovati s maslinovim uljem kako bi vam kosa bila blistava i nahranjena.

 

Maslinovo ulje

 

Najbolji prijatelj isušene kose, naročito zbog letnjih faktora kao što su delovanje sunca i morske vode, je maslinovo ulje. Kad vam je potrebna dodatna nega, čak i posle kvašenja kose u hlorisanoj vodi bazena, nanesite ulje na kosu i vlasište, a onda umotajte toplim peškirom.

 

 

makonda-tracker