BEAUTY REPORTER

Kako da odaberete idealnu frizuru za posebne prilike

0
Kada su mature i svečana dešavanja u pitanju, devojke često nastoje da nadmaše jedna drugu kada je reč o izgledu i oblikovanju kose, a kako to najjednostavnije možemo da postignemo, objašnjava naša stručna saradnica
foto: Andreja Damnjanović
foto: Andreja Damnjanović

 

foto: Promo

 

 

Piše: Jelena Jovanović Srna,

         frizerka

         Hair studio Prostor

 

 

 

 

Postoje mlade dame koje svojim izgledom pokušavaju da izraze smele ideje, kao i one koje se drže klasičnog stila i nežne lepote. Za svaku važnu priliku frizura treba da istakne karakter i upotpuni ostale elemente uključujući haljinu, obuću, nakit i šminku. Kada nađete odevni komad u kojem ćete zablistati, sandale spremne da osvoje podijum i nakit koji će začiniti celu kombinaciju, ostalo vam je da odaberete idealnu frizuru. Ove godine u trendu su one koje su opuštene i pomalo neuredne. Ako želite naglašeniji izgled, možete dodati neki elegantniji komad nakita za kosu ili tanku traku. Sve u svemu, naš predlog je da frizura bude opuštena i mladalačka, bez strogih formi.

 

Neobavezna visoka punđa s asesoarom

 

Ukoliko želite frizuru drugačiju od ostalih, predlažemo jednu neobaveznu punđicu podignutu visoko na teme. Uz nju ćete postići fenomenalan efekat ukoliko dodate neki komad asesoara poput tijare.

 

foto: Andreja Damnjanović

 

Magija zdrave hrane i pravih preparata: Kako negovati kosu u letnjem periodu?
 

Niska punđa sa pletenicom

 

Nisko umotana punđa sa pletenicom koja ide od razdeljka, odličan je odabir jer je prilično jednostavna, a sjajno pristaje uz svaku kombinaciju. Ukoliko ste ljubitelj punđi, preporučujemo ovu frizuru jer se razlikuje od klasičnih varijanti, tako da ćete sigurno osvojiti simpatije svojih drugara na maturi.

 

foto: Andreja Damnjanović

 

Sirena pletenica

 

Hit frizura ove godine jeste sirena pletenica I ako se za nju odlučite, svi će se sigurno okretati za vama. Ovo nije klasična pletenica jer se pramenovi kose pletu tako što se spajaju gumicama i provlače jedan ispod drugog. Ova tehnika dozvoljava da se frizura malo razbaruši, što će vam dati moderan, mladalački fazon.

 

Bez četke, fena i viklera: Fenomenalna frizura za sve prilike (VIDEO)
 

foto: Andreja Damnjanović

Holivudske lokne

 

Frizure koje pokrivaju jedno uvo, predstavljaju još jedno trendi rešenje za predstojeću sezonu. Ova frizura izuzetno je elegantna i romantična, u stilu holivudskih diva, a opet opuštena i uklopiva uz veliki spektar različitih stilova. Ukoliko ne volite da eksperimentišete i želite frizuru s kojom ne možete da pogrešite, ovo je pravi izbor za vas.

 

foto: Andreja Damnjanović

Romantična punđa

 

Ovo je aktuelni klasik u romantičnom, mladalačkom stilu. Pustite jedan uvijeni pramen preko lica i dobićete efekat ove elegantne frizure u punom sjaju.

 

Frizura za pet minuta: Šik frizure za leto koje ćete obožavati

 

foto: Andreja Damnjanović

 

makonda-tracker