bez hemikalija

TRIKOVI ZA DIVNE PRAMENOVE NA SMEĐOJ KOSI: 5 sredstava kojima ćete PRIRODNO POSVETLETI KOSU, a već ih imate kod kuće

0

Ukoliko želite da posvetlite kosu alternativnim, prirodnim tehnikama, pre odlaska kod frizera — imamo nekoliko predloga koje možete isprobati

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

1. Čaj od kamilice

 

Ako želite da svojoj smeđoj kosi date zlaćani sjaj, uzmite čaj od kamilice. U veliki lonac vode ubacite nekoliko vrećica čaja od kamilice i ostavite ih tako 10-ak minuta. Zatim, čistu kosu prelijte ovom (ohlađenom!) mešavinom i ostavite je u kosi preko noći. Ujutro kosu isperite i primetićete novi, svetliji ton u kosi!


2. Limun

 

Trik s limunom je odavno poznat. Doduše, on izvlači žuti pigment (kod nekih i narandžasti), pa imajte to na umu. Kosu limunom možete posvetliti na dva načina:

 

1) polovinu limuna mažite na probrane pramenove kose ili

2) iscedite jedan limun u vruću vodu i nanesite mjšavinu na vlasi, pa izađite na sunčeve zrake tako da toplina aktivira delovanje limuna.

 

Nakon ovih tretmana kosu dobro nahranite bogatom maskom ili čistim arganovim ili kokosovim uljem kako bi se zaštitila od isušivanja.

 



3. Cimet

 

Ako želite svetliju kosu, ali hoćete da budete skroz oprezni, pokušajte sa cimetom, jer je njegovo jelovanje najslabije. Za posvetljivanje cimetom treba napraviti gustu pastu od cimeta i vruće vode, pa je naneti na pramenove kose. Kosu zatim skupite u kapu za tuširanje i držite smesu na glavi najmanje 6 sati, iako bi bilo najbolje da s njom prespavate i operete kosu ujutru.

4. Votka

 

Pomešajte votku i običnu sodu i stavite mešavinu u bocu sa špricaljkomm pa nanosite ovu tečnost na kosu kada ste na suncu. Votka daje plavičasti, hladni ton, a alkohol u "saradnji" sa suncem posvetljuje. 

5. Soda bikarbona

 

Pomešajte kašičicu sode bikarbone s vodom i time ispirajte kosu jednom mesečno, posle šampona i pre balzama za kosu. Soda izvrsno posvetljuje kosu i najčešće se koristi kada želite homemade svetlije vlasi. Ono što moramo napomenuti je da nije najzdravija za kosu jer deluje poput boje, pa probajte kosu pritom dobro hraniti na nedeljnoj bazi.

 

 

makonda-tracker