obratite pažnju

POSTOJI RAZLOG ZAŠTO OVA FRIZURA NE ISPADNE BAŠ IDEALNO: Evo gde se najviše GREŠI kad sušimo kosu PRIRODNIM putem

0

Od brzinskog trljanja frotirom kosa će se razleteti na sve strane, a i struktura dlake može da se ošteti...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Svi volimo da sušimo kosu na prirodan način, bez fena i četke, ali frizura posle toga nije baš idealna, piše Lepa&Srećna.

 

Zato je važno da pravilno sušite kosu. Za početak, treba da se oslobodite najvećeg viška vode tako da ne oštetite vlasi.

 

Od brzinskog trljanja frotirom kosa će se razleteti na sve strane, a i struktura dlake može da se ošteti.

 

Zato prvo nežno ocedite rukama višak vode, pa polako raščešljajte kosu češljem sa vrlo širokim zupcima, a zatim ponovo rukama skliznite niz vlasi nežno ih pritiskajući.

 

Sada umotajte kosu u peškir, ponovo bez trljanja, samo ga nežno stegnite.

Neka kosa tako ostane umotana desetak minuta, što je idealno vreme da, na primer, naprskate lice osvežavajućim tonikom i ostavite ga da deluje.

 

Razmislite o mogućnosti da nabavite turban od mikrofibera. On je posebno dizajniran da može da umota i dužu kosu, a bez težine peškira zbog koje ne možete ništa drugo da radite dok se kosa suši. Ako je prirodno sušenje kose vaš omiljeni način, onda je takav turban vredan investicije.

 

On ne oštećuje kosu, ima vrlo nežnu teksturu, a kosa će imati glatki sjaj.

Kada i mikrofiber turban postane vlažan, vreme je da kosu pustite i još jednom je nežno raščešljate. Prethodno možete naneti preparate koje redovno koristite. Ako imate kovrdžavu kosu, blago je izgužvajte prstima ako hoćete da naglasite volumen.

 

Sve dok se kosa ne osuši, nemojte je više dirati. Sad više nije vreme da je svaki čas pipkate i pomerate, da razdvajate pramenove i dodatno je četkate - samo ćete napraviti zbrku na glavi.

 

Takođe, nemojte nipošto vezivati "konjski rep" niti dizati punđu. Tako će deo kose uz glavu dugo ostati vlažan, pa rizikujete prehladu, a ostatak vlasi će biti izgužvan i čak možda i oštećen.

 

Konačno, iz istih razloga, nipošto nemojte polusuvu kosu pokrivati kapom ili maramom.

 

 

makonda-tracker