obavezno probajte

FRIZURA VAM IZGLEDA KAO DA STE POKISLI? Evo kako "spljoštenu" kosu za sekund pretvoriti u raskošnu i bujnu

0

Iako se potrebni meseci adekvatne nege da bi kosa zaista dobila na volumenu, postoji nekoliko trikova uz pomoću kojih ona prividno može da izgleda "bogatije"

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Bez obzira na to je li vam kosa retka ili samo tanka, ako nije bujna izbor frizura vam je sužen. Ako primenite neku od ovih "caka", međutim, mogli biste da napravite svojevrsnu iluziju uz pomoć koje će izgledati kao da ima jači volument.


Promenite mesto razdeljka


Ukoliko kosu obično prebacujete na desnu stranu, raščešljajte je i prebacite na levu! Na taj način će se stvoriti volumen u samom korenu vlasi budući da se dlaka prebacuje na drugu stranu i samim tim je na svom početku malo podignuta.

 


Koristite krupnije viklere


Jedna od glavnih frizerskih tajni glasi: što su vikleri veći, to će kosa imati više volumena! Zato zamenite sitne viklere onim većim, a najbolje od svega što čak ne morate ni da ih stavite na tek opranu i mokru kosu — uvijte kosu viklerima kad god poželite (naravno, pod uslovom da je čista!) , naprskajte malo laka i sačekajte da oni odrade svoju magiju.

 

foto: profimedia

Masirajte kožu glave


Prvi trik koji smo vam predložili je jedan od najefikasnijih, a na to koliko će dlaka pri svom korenu biti podignuta možete uticati na još jedan način: dok perete kosu, masirajte kožu glave nežnim i kružnim pokretima i iznenadićete se time koliko će više volumena imati kada je osušite.

 

 

makonda-tracker