saveti

NA SREDINU ILI NA STRANU? Saznajte kakav razdeljak bi vam najbolje pristajao

0

Svaki razdeljak ima svoje prednosti: kosa deluje bujnije, ističe jagodice, oduzima godine, sakriva izrastak...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Razdeljak na sredini

 

Razdeljak na sredini je sve samo ne dosadan. Izgleda vrlo lepo i ne samo da će nestašnim uvojcima dati dobru formu, već i sasvim zalizana frizura s njim dobro funkcioniše i vrlo je minimalistička. Takođe, razdeljak na sredini može stvoriti isti efekat kao makeup konturisanjem: naglasiti jagodične kosti i dati pogledu jasnoću, a licu simetriju. Ne zavisi od frizerskih trendova, uvek se nosi. Zvezde kao što su Sara Džesika Parker, Dženifer Aniston i Hajdi Klum kunu se u radeljak na sredini jer daje njihovoj dugoj, stepenasto ošišanoj kosi zanosan izgled. I niska opuštena pletenica izgleda dobro ako je kosa razdeljena po sredini, čak i podignuta kosa, posebno ako se nekoliko nestašnih pramenova izvuče i razbije strogoću razdjeljka. Pristaje uz hipi frizure, morske talase, dugu, srednje dugu i kosu do ramena - čim je malo živosti u kosi, izgleda super. Jedino treba biti oprezan s kratkom kosom, njoj razdeljak na sredini ne pristaje.

Razdeljak sa strane

 

Razdeljak sa strane, posebno ako je vrlo nisko sa strane, oduzima nam godine čineći da delujemo mlađe i manje ozbiljno. Njegova asimetrija daje pak kosi dodatni volumen jer može se sjajno stilizovati. Ako imate tanku kosu, ona s razdeljkom sa strane neće tako otužno videti, čim sve prebacite na jednu stranu delovaće punije. Razdeljak sa strane bolje prikriva i izrastak bojene kose (ako nosite samo jednu nijansu). Zanimljivost: leva strana glave povezana je s racionalnim, a desna s emocionalnim, pa nije svejedno na kojoj strani nosite razdeljak. Ako je s leve strane onda ste aktivna, otvorena osoba, željna znanja; ako je s desne strane, onda ste osećajni i osetljiva.

Kome pristaje kakav razdeljak?

 

To da li ćete nositi razdeljak na sredini ili na stranu zavisi i od oblika lica. Okruglom licu kosa razdeljena po sredini daje prejak okvir, bolja će biti staza sa strane. Takođe, ako imate dugo lice, razdeljak na sredini će ga dodatno izdužiti. Za ovalno, četvrtasto i lice u obliku srca, razdeljak na sredini je kao stvoren. Savet za one četvrtastog lica - posebno će dobro izgledati ako je kosa talasasta.

 

foto: Profimedia


 

 

makonda-tracker