podmlađuju

OVE HOLIVUDSKE LEPOTICE JE ŠIŠANJE PODMLADILO: 4 frizure odlične za dame koje su prešle četrdesetu (FOTO)

1

Najvažnije je da je kosa zdrava i uredna, ali što se frizura tiče, izbor je veliki.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kratka kosa skida godine, ali to nikako ne mora biti u kamenu zapisano pravilo kada dođete u određeno doba. Ako ste prešli četrdesetu, nije nužno drastično skratiti kosu. Nosite šta želite, tačnije onoliko dugu (ili kratku) kosu kako želite. 

1.  Ovaj tip šiški koje se lagano šire u stranu idealan je za žene visokog čela. Osim što će skrenuti pogled s čela, ovakva frizura na lice deluje tako da izgleda svežije i "mekše". Ženama s gušćom kosom sjajno stoji lob ili long bob, ali ovu frizuru rado nose i one s nešto tanjom kosom. Ipak, u tom slučaju bitno je stvoriti prirodni volumen - dovoljno je tek nekoliko talasa na kosi, dok ostatak kose ne bi trebalo biti previše priljubljen uz čelo.

 

foto: Profimedia

Najbolji primer je jedna od frizura koje je nekad nosila Džesika Alba.

 

Nastavak na sledećoj strani...

foto: Profimedia

Samo jedan pogled na vatrenokosu Džulijen Mur govori hiljadu reči, jer ova žena zaista izgleda odlično. I u zrelim godinama se ne odriče duže kose. Ona tačno zna kako nositi talase na njen tip kose; bitno je imati lagano uvijenu kosu, a ne velike neukrotive kovrdže.

 

Ova frizura odlična je za žene okruglog lica koje uz to imaju i prirodno talasastu kosu. Što je kosa duža, utisak će biti ležerniji. Pre odluke da pustite poludugu kosu uz talase savetujte se s frizerom. Ako se pokaže da će talasi brzo pasti i postati ravni, a kosa izgubiti volumen, radije izbegavajte ovu frizuru. Mogla bi stvoriti utisak nemarnosti. Ipak je uvijena kosa ta koja daje efekat "protiv starenja"...

Nastavak na sledećoj strani...

foto: Profimedia

Idealno za žene koje imaju nestašnu, neposlušnu, ali jaku kosu.

 

Poenta ove frizure je da kakav god potez rukom napravite (prođete prstima kroz kosu, namestite pramen u jednu stranu, razbarušite je), vaša frizura će baš takva ostati. Tamni bob Mile Jovović uvek izgleda besprekorno i u istom trenu odaje utisak nemarnosti, ali na dobar način, ne neuredan.

 

Ipak, ovakva frizura iziskuje i puno posla. Šišanje svakog meseca je nepisano pravilo...
 

Nastavak na sledećoj strani...

 

foto: Profimedia

Jednoj od najlepših žena sveta, Šarliz Teron, odlično je stajala kratka platinasta plava kosa. Iako ova frizura sama po sebi izgleda pomalo dečački, lepa južnoafrička glumica, baš kao i mnoge žene, ruši takve stereotipe.

 

Ova frizura zahteva ozbiljno održavanje, pa se tako treba i shvatiti - odlazak frizeru svakih nekoliko nedelja je nužan. Ipak, odlično stoji ženama uskog i izražajnog lica!
 

 

makonda-tracker