PRIRODNO

Ako želite dugu i negovanu kosu, ovi trikovi će vam pomoći za BRŽI RAST!

0

Za svaki problem postoji rešenje!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Duga kosa je jedan od glavnih simbola ženstvenosti. Međutim, retko koja žena je zadovoljna brzinom kojom raste.

 

Pored toga, nikad nije dovoljno dugačka, pa zbog toga počinjemo da kupujemo i koristimo razne preparate za ubrzavanje njenog rasta i negu. Ipak, možemo joj pomoći na dosta lakše i prirodnije načine:

 

1. Masirajte skalp glave

 

Dobro znate da zdravlje kose počinje od skalpa, odnosno drugim rečima – ako je skalp zdrav, biće i kosa. Dnevno odvojite nekoliko minuta za masiranje skalpa kako biste stimulisali rast kose i poboljšali njenu gustinu.

 

2. Šišanje

 

Mit je da morate ići kod frizera na svakih šest do osam nedelja. Suština je u dobroj nezi i preparatima. Ako imate dobar i kvalitetan šampon i regenerator i redovno koristite maske nekad je dovoljno da posećujete frizera na svakih pola godine.

 

3. Spavanje na svili

 

Spavanje na glatkoj poršini smanjuje noćno trenje kose, a samim tim i pucanje vlasi. Zamenite pamučne jastučnice svilenim i videćete instant promenu.

 

foto: Profimedia

4. Pravilo feniranja i stilizovanja kose

 

Nikada nemojte u istom danu sušiti kosu fenom, a zatim je stilizovati aparatima na toplotu. U idealnom svetu bi najbolje bilo sušiti kosu prirodno – vazduhom, ali to je kod nekih ljudi nemoguće. Da biste izbegli oštećenje i suvoću, izbegavajte da radite ovo u istom danu.

 

5. Odmorite kosu

 

Što više perete i stilizujete kosu, to će ona biti oštećenija, pa bi trebalo da sve to smanjite na minimum. Ipak, ovde glavnu ulogu igra kvalitet proizvoda. Ako imate presu koja ne oštećuje kosu i istovremeno koristite preparate za zaštitu kose od toplote, možete sačuvati njeno zdravlje i lep izgled.

 

6. Manje vezujte kosu

 

Umesto zatezanje kose u visoki konjski rep, probajte da je skupljate u niski i opušteniji, jer zatgnuta kosa dovodi do pucanja i čupanja kose.

 

7. Češljanje

 

Investirajte u kvalitetne četke od prirodnih vlakana i dlačica koje vam neće lomiti kosu pri češljanju. Takođe treba da znate da češljanje korena stimuliše cirkulaciju, što dovodi dobre nutrijente do folikule vlasi.

 

foto: profimedia

 

makonda-tracker