iznenađujuće

Neverovatno: Blogerka je odustala od šampona i maski, te je OSAM meseci KOSU prala iskuljučivo VODOM i to povremeno! Evo kakvi su rezultati!

0

Na ovakav korak bi se malo koja žena usudila. 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Virdžinija Tap je odlučila da ne koristi šampone i regeneratore i kosu pere samo vodom.

 

Na svom blogu najpre je podelila fotografije svoje kose nakon što osam meseci nije koristila proizvode za njegu.

 

Moja kosa ovde nije oprana šamponom, regeneratorom, šišana ili farbana osam meseci. I neverovatno dobro se drži", napisala je u objavi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bush Bambinis (@bush_bambinis) on

Da budem iskrena, ti proizvodi mi uopšte ne nedostaju. Jedna stvar manje koju moram obaviti u danu. Neki ljudi pričaju o tranziciji prelaska sa šampona na običnu vodu, no znate što se meni dogodilo kad sam počela kosu prati samo vodom? Ništa. Baš ništa punih šest meseci. Izgleda da nema ništa na njoj što obična vruća voda ne bi mogla oprati. Nakon šest meseci sam išla na put sa sestrom i primetila sam da mi se masti nešto više nego inače pa sam oprala teme sodom bikarbonom otopljenom u vodi. Masnoća je nestala, a ja kosu nisam dirala do povratka kući", opisala je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bush Bambinis (@bush_bambinis) on

Ne kažem da svi mogu samo tako odbaciti šampon, znam da postoje različite vrste kose. Ali kada perete prirodna ulja s vaše kose, to samo potiče više lučenja tih ulja. Šamponi sadrže vrlo agresivne deterdžente i emulgatore", dodala je.

 

Posle godinu dana, kaže da joj je kosa bila bujnija.

 

Zaključak je, prestala sam da koristim šampon i niko nije umro. Kosa mi nije ni masna ni suva. Ne miriše, ali i ne smrdi. Miriše kao obična kosa", zaključila je na svom blogu.

 

Mnogi su se složili da je uradila pravu stvar, ali je bilo i onih koji su šokirani ovom odlukom, koja je veoma drastična.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bush Bambinis (@bush_bambinis) on

 

makonda-tracker