Saveti

Francuskinje stilizuju šiške na ova 3 načina: Korak po korak do nonšalantnog "je ne sais quoi" stajlinga (FOTO)

0

Tajna nošenja šiški sa pravom dozom "ne sais quoi" nonšalantnog stava, jeste - opuštenost...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

S obzirom da stanovnice Francuske neguju prirodan izgled, isto važi i za kosu! Upravo na tlu Francuske nastao je mesi herstaj trend i to davne 1949, piše Elle, kada je talentovani frizer Žak Desanž počeo da zagovara izgled prirodne kose. I naravno, upravo on je i zaslušan za onaj prepoznatljivi, pomalo divlji izgled kose koji je preferirala slavna Brižitka, dok je kasnije najpoznatija zagovornica ovog stajlinga postala svakako Karolin de Maigret.

 

1. Prave Berkin šiške

 

Sa svojim izraženim jagodicama, bujnim trepavicama i kestenjastim šiškama, nije ni čudo što lepotu manekenke Luiz Folain porede sa Džejn Berkin. Pozajmljujući veseli duh ikone sedamdesetih, Folan dodaje šmek Pariza ravno podsečenim šiškama skraćujući ih sama kada joj stignu do trepavica.

 

A post shared by Louise Follain (@louisefollain) on

Ne uspe uvek najbolje kad to radim sama", kaže iskreno ali upravo tu leži rešenje tajne jednostavnih ali i ne previše jednostavnih francuskih šiški.

Duge ili kratke, one vladaju Instagramom: Ovakve šiške će biti hit jesenje sezone (FOTO)

 

2. Bardo šiške na razdeljak

 

Sabina Sokol takođe nalazi lepotu u nesavršenosti šiški razdeljenih po sredini u stilu Brižit Bardo, koje izgledaju još bolje posle buđenja.

Ne sviđaju mi se super-ravne školske šiške," kaže, dodajući da joj se dopada "nezavršeni" izgled, jer kosa tako "uokviruje lice i daje mu romantičan izgled."

Kombinujući ih sa maramom ili vezanim repom, Sokol ih koristi i kao dobrodošlo osveženje nezanimljivog jesenjeg tena.

Odvraća pažnju od raznoraznih nesavršenosti ", kaže smejući se, "u Francuskoj bi to nazvali cache misere."

 

A post shared by Sabina Socol (@sabinasocol) on

Prevod? Privremeni izlaz iz nezgodne situacije... ali šik.

 

3. Izrasle šiške

 

Za manekenku Melodi Vakseler najbitnije je naglasiti njen oreol prirodnih oniks uvojaka sa zavesom zavojitih šiški. Suprotno opštem uverenju da je teško održavati šiške, oblik joj dopušta da proizvede opušteni galski izgled koji je uvek volela kod svog idola Fransoa Hardi.

Moje šiške omogućavaju mi da izgledam kao da sam već sredila kosu," objašnjava ona, dodajući da joj ne smeta kad kosa izraste i ne opterećuje je skrećuje je redovno.

Frankofili sa kovrdžama, hvatajte beleške!

makonda-tracker