večni trendovi

Nikako ih ne bacajte: 7 komada koji se uvek iznova vraćaju u modu (FOTO)

0

Koliko god vam nešto luckasto i zastarelo izgledalo danas, za tri meseca to može biti najveći hit u svetu!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sigurno ste nekada čuli svoju mamu ili baku koja se žali što nije sačuvala odrđeene komade iz svoje mladosti, kada primeti da upravo sada vi nosite taj trend? Kao što znate, istorija se ponavlja, posebno kada je reč o modi, piše Elle.

 

Ni torbice ni šeširi: Ovaj detalj će baš svaku kombinaciju učiniti seksepilnom i uzbudljivom (FOTO)

 

Neki od najvećih trendova se uvek pojave u dekadama kasnije, te postoje stvari koje bi trebalo odložiti i čuvati.

 

Marisa Benedeto, glavni stlista u online trgovini za prodaju The RealReal, daje savete na koje trendove treba da se baziramo, i pažljivo čuvamo u godinama koje slede...

 

Izrez koji otkriva ramena

 

foto: Instagram

Izrez na majicama, bluzama i haljinama koji otkriva ramena datira iz viktorijanske ere, kada se kombinovao sa čipkom, naborima i volanima. Sada imamo priliku da vidimo neobične verzije ovog trenda, posebno u vidu dekonstruisanog kroja košulje sa dugmićima.

 

Slip haljina

 

foto: Profimedia

Još tokom prošle godine pojavila se slip haljina što predstavlja povratak trenda devedesetih. Odjednom je zaživeo, te su se mnoge dame poigravale sa različitim outfit formulama. I dalje možemo mnogo toga uraditi sa ovim komadom, pa ga zadržite u svom ormaru.

 

Wedgie farmerice

 

foto: Profimedia

Njih je proslavio Levi's, a ovaj trend je bio aktuelan u svakoj dekadi- od Merilin Monro i Vinone Rajder do Rijane. Zahvaljujući dubokom struku, ovaj džins odlično stoji damama sve građe, a smatra se veoma kul komadom koji se može nositi sa patikama i visokim štiklama.

 

Platforme

 

foto: Profimedia

Platforme su se prvi put pojavile 40. godina prošlog veka, ali nisu postale popularne sve do 70-ih. One predstavljaju zabavan način da se poigrate sa visinom, a da ne osećate bol koji se obično javlja pri nošenju stileto štikli.

 

Nastavak na sledećoj strani.

makonda-tracker