Sunčica Travica: Okupana suncem

Stalne promene odeće dok je na sceni pomogle su manekenki Sunčici Travici da izgradi prepoznatljiv stil odevanja, a modni izlet u hipi svet lepršavih haljina učinio je da se bar na trenutak oseti kao da je bajci
0
1 / 6 Foto: Milena Rakočević

Kada je pre sedam godina počela da se bavi manekenstvom, dvadesettrogodišnja Sunčica Travica ostvarila je svoj dečiji san o kojem je dugo maštala. Ova lepa brineta popularnost je stekla zahvaljujući reklamama za Plazma keks i energetsko piće Pink up, a paralelno sa karijerom u Srbiji kao model je radila i u inostranstvu, najviše u Turskoj gde je snimala kataloge za različite modne brendove. Ipak, veza ove atraktivne Beograđanke i poznatog tenisera Viktora Troickog najviše intrigira javnost. Uprkos tome, Sunčica je usmerena na svoju karijeru zahvaljujući kojoj je kao veoma mlada izgradila sopstveni, prepoznatljiv  stil oblačenja. Lepršave haljinice koje je pre godinu dana ponela u Storyjevom editorijalu doprinele su da lepa manekenka na trenutak ušeta u svet modne mašte.    

Volite li da eksperimentišete sa garderobom?

- Najbitnije mi je da se osećam udobno u odeći koju izaberem, pa taman se to zvalo i eksperiment. Zato mi na sceni prijaju promene i volim da sam obučena u garderobu koju se privatno ne bih usudila da ponesem.

Koji biste stajling izdvojili kao najoriginalniji?

- Moja karijera nije toliko vezana za modne revije koliko za reklame i slikanja za modne editorijale. Zbog toga bih izdvojila reklamu za energetski napitak Pink up kada mi je fenomenalan stajling bio sačinjen od prelepe dugačke haljine i neobične frizure.

Jeste li zahvaljujući manekenstvu više zavoleli modu?

- Trudim se da u svakom trenutku izgledam lepo. Ipak, ne bavim se manekenstvom zato što volim garderobu, već zato što me dinamika ovog posla ispunjava.

Jeste li se već obavestili o trendovima za predstojeće leto?

- Nisam dugo bila u Beogradu jer sam posle odmora sa Viktorom, zbog poslovnih obaveza, boravila u Turskoj. Nisam imala vremena da prelistam ovdašnje časopise i gledam revije koje su najavile novi trend.

Imate li omiljene modne dizajnere?

- Za razliku od inostranih kreatora, domaće znatno više cenim. Veoma mi se dopada garderoba koju dizajnira Dragana Ognjenović i poštujem njen rad. Veliki sam ljubitelj i lepršavih kreacija Suzane Perić.

Imate li možda želju da sarađujete sa nekim posebnim dizajnerom?

- Mada izuzetno cenim rad Suzane Perić čije mi se haljine veoma dopadaju, nas dve još nismo imale priliku da sarađujemo. Što se tiče stranih kreatora najviše bih volela da radim revije Roberta Kavalija, jer dizajnira zanimljivu odeću.

Jesu li manekenke često opterećene modom i koliko često iza kulisa pričaju o njoj?

- To je samo predrasuda jer sa koleginicama najmanje pričam o odeći. Tokom rada uvek nađemo neku zanimljiviju temu koja se ne tiče manekenstva.

Obraćate li pažnju na to od kojih je materijala odeća koju nosite?

- Najviše volim pamučne stvari koje su prijatne, a to mi je naročito bitno tokom vrelih letnjih dana kada ne bi mogla sebe da zamislim u garderobi od sintetike.

Da li u skladu sa raspoloženjem birate i boju odeće?

- Mada to nema veze s mojim raspoloženjem, najviše volim garderobu u beloj boji. Takođe, često kupujem i crne stvari jer se one uz sve slažu, a u poslednje vreme često nosim i sivu garderobu.

Pričate li sa drugaricama o modi?

- Često pre izlaska u provod pričamo o tome koja će šta obući, a uživam i kada sa prijateljicama idem u šoping jer tada obično jedna drugoj dajemo korisne savete.

Šta najčće nosite preko dana?

- Uglavnom sam u džinsu ili lepoj haljini.

Koliko često idete u šoping?

- Obožavam da kupujem garderobu i uživam dok biram nove krpice. Zato često imam problema sa mamom kojoj se ne sviđa to što mnogo novca trošim na odeću. Često mi govori kako treba da prestanem sa tim jer imam previše stvari koje uopšte ne nosim.

Šta najviše volite da kupujete?

- Volim kežual stil odevanja  i različite sitnice koje uvek mogu da upotpune moj autfit.

Koji modeli kupaćih kostima vam se najviše sviđaju?

- Na moru ili na otvorenom bazenu uglavnom nosim dvodelne kupaće kostime. Međutim, zimi sam obično u jednodelnim. Svaki put se trudim da izaberem neki zanimljiv model. 

Kakve naočare za sunce volite?

- Volim različite modele, ali se trudim da ne nosim ni prevelike ni premale. Imam dosta pari naočara u raznim bojama. 

Jeste li možda uticali na način oblačenja vašeg momka, tenisera Viktora Troickog?

- Veoma sam zadovoljna njegovim izgledom pa pored toga, i činjenice da je on muškarac koji ima već izgrađen stil odevanja, nisam imala mnogo prostora za neke posebne savete.

Usklađujete li garderobu svaki put kada izlazite zajedno?

- Trudimo se da uvek kada negde krenemo prethodno porazgovaramo telefonom i dogovorimo se šta ćemo obući.

Vodite li računa o tome da za večernji izlazak uvek budete elegantni?

- Dok mi preko dana najviše prija da budem u trenerci i patikama, za odlazak u neki klub ili kafić, biram elegantniju odeću.

Planirate li da i kada se vaša manekenska karijera završi ostanete u svetu mode?

- Nemam takve planove, jer uporedo sa manekenstvom studiram finansije i menadžment na privatnom fakultetu Fabus, pa bih volela da se za nekoliko godina bavim poslom za koji se školujem.         

Ivana Nikolić

Tekst je objavljen u 191. broju magazina Story 19. maja 2009. godine.

makonda-tracker