Neodoljivo

Obojeni odlazak Marije Gracije Kjuri: Iz romantike pravo na ludu strit stajl žurku - po receptu Pjerpaola Pikolija (FOTO)

0

Nakon što je Marija Gracija Kjuri napustila poznati brend, kreativnog direktora italijanske modne kuće za najnoviju kolekciju inspirisale su jake boje, sportski i street style...

foto: Instagram
foto: Instagram

Valentinova "Resort" kolekcija istovremeno je i romantična i sportska, i lagana i heavy. A to sve proizlazi iz genijalnog spoja ready-to-wear mode i sportskih komada, piše Elle. U fokusu Valentino "Resort" kolekcije za 2018. je ni manje ni više nego - hip-hop kultura!

 

A post shared by Valentino (@maisonvalentino) on

Spoj jakih boja, sportski i strit stajl uticaji su bile glavne vodilje Pjerpola Pikolija, kreativnog direktora italijanske kuće u najnovijoj kolekciji, nakon što je brend napustila Marija Gracija Kjuri "preselivši" se u Dior. Znamo da je brend Valentino poznat po romantično-vezenim haljinama, koje bismo svi tako rado nosili!

 

12.000 sati su stvarali veličanstvenu kreaciju: Evo kako je Dior napravio haljinu za film Lepotica i zver (FOTO, VIDEO)

 

U poslednjem modnom potezu, koji smo mogli da vidimo u Njujorku pre nekoliko dana, gospodin Pikoli a.k.a. Genije otišao je korak dalje - dodajući kežual i hip-hop momente, te demonstrirajući kako se odlično igra s modom.

 

A post shared by Valentino (@maisonvalentino) on

Za razliku od Šanela i Karla koji su se inspirisali antičkom Grčkom ili Lui Vitona kome je vodilja bila daleki Japan, Pikolija interesuje urbana kulture i "ulična" filozofija. Zato nam se ova Valentino kolekcija posebno dopala.

Taj prelaz iz strit stajl i čarapa-sandala pokreta u visoku modu nije lako ostvariti.

 

A post shared by Valentino (@maisonvalentino) on

A da, tu su erupcije boja i nezaobilazni Valentino pečat - ženstvenost. Sve na svom mestu. Modeli su se nizali u krznenoj obući dok je većina nosila blistave maksi kreacije. Naravno, tu je bio i simbol rep kulture - kapuljača. Zato Pjerpolu skidamo kapu, odnosno kapuljaču...

 

A post shared by Valentino (@maisonvalentino) on

Strit stajl momenti su izraženi kroz izreze i nonšalantnost u nošenju pomalo zahtevnih komada. Trenerka je dobila svoj deo pažnje, svila je pink, smaragdna i crvena ali posebno obratite pažnju na haljine koje su izgledale kao najsavršeniji spoj sportskih haljina i malo skupocenijih ready-to-wear haljina.

makonda-tracker