Poznati kreatori i studenti o biznis dreskodu

Studenti koji se bave odnosima sa javnošću na Fakultetu političkih nauka organizovali su u saradnji sa poznatim kreatorima jedinstvenu modnu reviju Budite formalni i profesionalni
0
1 / 18 Foto: Promo

Predloge poslovnog stajlinga na reviji u beogradskom baru Loft & Buduar dali su poznati kreatori koji su studente stilizovali i podržali u ovom projektu Verica Rakočević, Nataša Šarić, Milan Zejak, Danka Karović, Ana Grebec, Katarina Kovačević i modne kuće Legend i AMC.

Modna kuća Legend, koja je bila najveća podrška studentima u organizovanju ovog događaja, je na reviji predstavila svoje shvatanje poslovnog dreskoda koji po njima odgovara biznis kežual stilu, gde se prepliće poslovni stil sa notom opuštenosti i akcentom na urednosti.

- Legend Vam za ovu sezonu preporučuje kombinacije teget i bele boje, bež i crne, safari braon i bež boju. Moderne forme za kancelariju i ove sezone su klasičan sako, safari sako/jakna, haljina do ispod kolena, uske pantalone peglane na buh - istakla je Marijana Primorac, dizajnerka ove modne kuće.

Svoje viđenje formalnog načina odevanja prikazala je i mlada neafirmisana kreatorka Ljubica Cvejić, čija je kolekcija pod nazivom Un gateau,s'il vous plait namenjena ženi koja je aktivna, svesna svoje individualnosti, koja neguje ženstvenost a osvaja intelektom. Može se videti kako donosi odluke na poslu a već sledećeg trenutka mašta da uživa dok šeta bosa po popločanim ulicama Pariza, koji želi da poseti. Ona ima manire, ali ne i moralne stege. Boje koje dominiraju su sladoled, razni tonovi bež, boje vanile, bledo-roze, svetlo-braon, i bela. Materijali koji su korišćeni su pamuk i tanki vuneni štofovi u kojima ćete se osećati udobno. Svaki komad je dizajniran tako da se može kombinovati u ležernom stilu oblačenja kao i za svečane prilike. Silueta proširenih ramena (aktuelnih puf rukava), uskog struka naglašava ženstvenost a čitava kolekcija zamišljena je tako da se osećate kao da se nalazite ispred vitrine sa kolačima i ne znate koji biste radije uzeli.

Govoreći o stilu kao spoljašnjoj formi suštine jednog bića, Valentina Obradović, kreatorka modne kuće Afrodita ističe da je profesionalni dreskod nešto što je naš lični kod u svetu biznisa.

Sa studentima su se na pisti našli politički analitičari prof. dr Slaviša Orlović i prof. dr Zoran Stojiljković, a među publikom su svoje komentare davali brojni stručnjaci iz sfere komunikacija i odnosa sa javnošću u Srbiji .

makonda-tracker