Melina Džinović: Gipsy Queen

Modna dizajnerka Melina Džinović najlepše se oseća u kreacijama koje je sama osmislila, ali iako su joj haljine fetiš, u njen stil spadaju i široke i dugačke suknje kao i šarene marame koje su ukras za glavu
1
1 / 5 Foto: Petar Đorđević

Nakon uspeha sa kreacijama svojih haljina u Parizu, dvadesetdevetogodišnja modna dizajnerka Melina Džinović odlučila je da i u Beogradu otvori svoj modni atelje Hamel. Iako je oduvek volela i pratila modu, nikada nije planirala da haljine koje je kreirala za sebe počne da pravi i za druge dame. Njen suprug, poznati pevač Haris Džinović, nagovorio ju je da napravi haljine za poznati pariski butik u kojem svoje kreacije prodaje i čuveni Aleksandar Mekvin. Vrtoglavi uspeh ju je iznenadio, ali bez obzira na to što se njene kreacije odlično prodaju, sigurna je da bi se povukla iz modnog biznisa ukoliko bi to uticalo na njen odnos sa suprugom ili decom Kanom i Đinom.

Za potrebe modnog editorijala u Storyju bili ste obučeni u ciganskom fazonu. Koliko vam je takav izgled blizak?

- Celog prošlog leta nosila sam cigansku garderobu, obožavam dugačke suknje i marame na glavi. Volim dugu i ravnu kosu i da na licu imam oslikan smoki eyes, tako da sam se i ovoga puta osećala kao svoj na svome.

Da li ste rob modnih trendova?

- Nipošto nisam rob, ali mi isto tako nije svejedno šta ću obući. Volim da se sređujem, pa ponekad pomislim da sa doterivanjem i preterujem. Negujem svoj stil i uvek nosim haljine. Nisam osoba koja dugo razmišlja šta će obući, već čim odlučim da ću te večeri izaći, odmah u glavi imam i kreaciju haljine koju ću poneti. Nosim samo one stvari koje priliče mom statusu udate žene.    

Koliko vam je vremena trebalo da izgradite svoj stil odevanja? Jesu li su vam tokom godina pomagali stručnjaci?

- Apsolutno sama osmislila sam svoj damski stil. Nakon što sam dve godine provela u trenerci i velikim majicama tokom trudnoće sam novi stil počela da gradim od nule.

Da li vam je prilikom spremanja za neki važan događaj, kada je reč o garderobi, bitno mišljenje okoline?

- Važno mi je pre svega mišljenje mog supruga. Ako izlazimo zajedno, bitno mi je da njemu budem lepa i doterana.

Koliko vam vremena treba da se spremite za večernji izlazak?

- Dvadeset tri minuta da uđem u kadu, operem kosu i našminkam se i nakon toga već sam u kolima. Ja sam Harisu prva devojka koju nikada nije čekao.

Volite li nakit i kakav?

- Od svega što posedujem najviše volim nakit. Da mi nema muža, ne bih imala pravi nakit, jer sebi to nikada ne kupujem. Moja strast je skupa i unikatna bižuterija, a najviše volim minđuše.

Pristalica ste vrtoglavo visokih potpetica ili se radije odlučujete za baletanke?

- Volim visoke štikle, i ako ne obujem takve cipele čini mi se da se nisam kompletno spremila za večernji izlazak.

Kakve torbe volite, vrećaste ili pismo tašne?

- Te druge nikada ne nosim. Bitno mi je da mi je tašna velika iako u njoj nikada ne mogu da nađem ono što mi je potrebno. Visoka sam 182 centimetra i uz moju građu ne ide mala tašna.

Vodite li računa o tome da vam se boja cipela i tašne slažu?

- Vodim računa, ali nisam isključiva po tom pitanju. Ipak, nikada ne bih obula narandžaste cipele i ponela crvenu tašnu.

Bez čega nikada ne napuštate stan?

- Uvek sam u haljini, a bez minđuša i tašne nigde ne idem.

Postoji li nešto što nikada ne biste obukli u javnosti?

- Vrtoglavo kratku mini suknju.

Da li više volite seksi ili pamučni donji veš?

- Pamučni.

Kakve kupaće kostime ćete nositi ovog leta?

- Kod mene je to uvek zavisilo od kilaže, ranije sam nosila jednodelne, a ove godine će to svakako biti dvodelni kupaći kostim.

Volite li da eksperimentišete sa garderobom?

- Ne. Nikada ne nosim farmerke. Obožavam crvenu boju i opredeljujem se za elegantni stil. Više volim da se osećam fit, nego da na sebi imam neku posebnu marku garderobe. Previše sam upadljiva da bih nosila ekstravagantne komade.

Dugačke ili kratke haljine?

- Preferiram dužinu ispod kolena.

Da li garderoba pomaže izgledu žene, ili je ipak važnija harizma?

- Dok sam imala problema sa linijom, iz čistog kompleksa sam kupovala najskuplju garderobu misleći da ljudi zbog toga neće primetiti moj višak kilograma. Kada sam postala zadovoljna svojim izgledom, shvatila sam da sam srećna i u trenerci i da je sređivanje deo raspoloženja. Skupa i markirana stvar je nebitna, bitna je ličnost žene. Uvek sam bila pristalica negovane dame koja pazi na sebe. Radije ću platiti trenera, nego kupiti haljinu.

U kojoj garderobi se osećate seksi?

- U uskoj crnoj haljini dužine ispod kolena.

Volite li da nosite dekoltirane haljine?

- Ne. Obučem ih ponekad, ali iskreno, tada se osećam neprijatno.

Nosite li kape i naočare za sunce?

- Obožavam, kape, naočare, šešire i marame.

Da li se vaš stil odevanja može opisati jednom rečju?

- Jednostavno i krajnje moj.

Kako izgleda vaš šoping iz snova?

- Mrzim šoping i nikada ne idem u kupovinu. Ne volim da gledam po gondolama, čitam modne časopise u Parizu i nakon toga odlazim pravo u radnju gde je stvar koja mi se sviđa i odmah je kupujem.

Ksenija Konić

makonda-tracker