Ivana Baltić: Romantika u uniformi

Iako joj se sa vrednim stvarima dešavaju maleri, pa joj kupovina skupih stvari predstavlja bacanje novca, voditeljka Ivana Baltić ne žali kada za kvalitetan i trendy odevni predmet izdvoji veliku sumu
0
1 / 6 Foto: Miloš Nadaždin

Iako u svakoj prilici odlično izgleda, voditeljka emisije Ja to tako na TV Pink, Ivana Baltić, kaže kako nije opterećena svojim izgledom i da modne trendove ne prati po svaku cenu. Kada osmišljava odevne kombinacije koje će poneti, njeno osnovno pravilo jeste da na sebi nema više od dve do tri boje. Mada kao i svaka dama često pomisli kako nema šta da obuče, kada krene u nabavku novih stvari najviše voli da je sama. Ivana priznaje kako je u životu imala mnogo modnih promašaja, ali zato su tu dobre prijateljice koje je iskreno iskritikuju kada se pojavi u nečemu što joj ne stoji dobro.
Događa li vam se da, kada otvorite ormar, pomislite kako nemate šta da obučete?

- Naravno, kao i svakoj ženi. Malo sam razmažena jer često volim da obnavljam garderobu. Međutim, to nije uvek moguće, pa s vremena na vreme kupim bar jedan novi odevni komad koji mogu da kombinujem s onim što već imam.
Koliko često idete u kupovinu?

- Trenutno imam mnogo obaveza tako da retko odlazim u šoping. Inače, najviše volim da kupujem u inostranstvu. Tamo je mnogo veći izbor garderobe, a ima i mnogo stvari koje ovde ne mogu da nađem. Najviše mi se dopada to što u radnjama nije velika gužva kao u Beogradu, pa je i osećaj prilikom šopinga samim tim drugačiji. Kod nas obično kupujem garderobu u buticima koji su mi sponzori i čije odeću reklamiram u emisiji.
Imate li omiljeni grad za šoping avanture?

- Ima mnogo gradova u kojima zaista može da se kupi odlična garderoba, ali najveći utisak na mene je ostavio Berlin. Iako nije poznato da je tamo izbor garderobe veliki, meni se sviđa da kupujem u toj metropoli jer su sve radnje u ulici Kufursdam Strase, tako da ne moram mnogo da lutam.
Kupujete li garderobu na rasprodaji?

- Ne. Uopšte ne vodim računa o tome. Ukoliko mi je neka stvar potrebna, odem i kupim je. Kod rasprodaja ne volim to što su u svim prodavnicama stvari nagomilane, pa treba da preturam po toj hrpi da bih našla ono što mi odgovara. Užasavam se razbacanih rafova i velikih radnji i zato najčešće kupujem u malim buticima u kojima su krpice lepo raspoređene i mogu bez problema da ih pogledam.
Odlazite li redovno na modne revije?

- Nemam tu naviku. Sve je to lepo, ali nije u mom fazonu. Na revije odlazim samo ukoliko treba da snimim prilog za emisiju, ali nikada zbog sebe. Mada sam upamtila neke modele sa scene koje sam poželela da imam.
Smatrate li da garderoba mnogo govori o čoveku?

- Oni koji se razumeju u modu, a spadam u ljude koji donekle poznaju tu oblast, mogu po izboru garderobe da prepoznaju mnoge osobine neke ličnosti. Kada vidim kako je neko obučen, znam otprilike čime se bavi ili koliko ga zanima moda.
Šta vam je najbitnije prilikom izbora odeće?

- Volim da su stvari koje nosim udobne, da mi dobro stoje i da mogu da ih kombinujem sa drugom garderobom koju posedujem. Naravno, bitno mi je i da garderoba ne bude previše skupa.
Vodite li računa od kog su materijala stvari koje nosite?

- Kada biram šta ću da obučem za emisiju, ne vodim računa o vrsti materijala, ali kada kupujem stvari za sebe, važno mi je da budu od onih prirodnih.
Za koji deo garderobe ste spremni da izdvojite najviše novca?

- Ako mi se nešto mnogo dopadne, nebitno da li je to jakna, farmerke, čizme ili bilo koja druga stvar, za to ću uvek izdvojiti onoliko novca koliko je potrebno.
Kupovina skupe garderobe za vas je bacanje para ili pametno uložen novac?

- Uvek kada kupim nešto mnogo skupo desi mi se neki maler i tu stvar upropastim za tri dana, tako da je u mom slučaju kupovina skupih stvari bacanje novca.
Kada ste poslednji put kupili skupocenu stvar koju ste ubrzo upropastili?

- Nedavno sam kupila skupocen prsten s ogromnim ćilibarskim kamenom koji mi je narednog dana na jednoj žurki ispao.
Da li je uz glamurozne haljine obavezan i nakit?

- Uvek stavim samo jedan komad nakita. Ukoliko nosim minđuše, izbegavam ogrlicu i obrnuto.
Prilikom izbora toalete za svečane prijeme, verujete li više domaćim ili stranim dizajnerima?

- Ne pravim razliku između domaćih i stranih kreatora već kupujem ono što mi se dopada i što mi dobro stoji. Smatram da i naši dizajneri mogu da naprave lepe stvari.
Imate li omiljenog kreatora?

- Da, to je Tom Ford.
Posedujete li garderobu s njegovim potpisom?

- Imam samo naočare za sunce te marke.
Koliko dugo, pre nego što izađete iz kuće, birate garderobu?

- Ne treba mi mnogo vremena da se spremim za izlazak. Obično se u roku od pola sata našminkam i izaberem garderobu.
Da li često nosite garderobu pastelnih boja?

- Volim takvu odeću, ali omiljene su mi crna, bela i braon. Trudim se da na sebi nemam mnogo boja jer ne volim da mi garderoba bude previše šarena.
Većina plavuša smatra da im roze odlično stoji. Slažete li se?

- Ne, retko kupujem roze stvari, a najviše volim garderobu u crnoj, beloj i braon boji.

Moni Marković

Tekst je objavljen u 238. broju magazina Story, 13. aprila 2010. godine.

makonda-tracker