Jelena Tomašević: Moderna Alisa u zemlji čuda

Birajući odevne kombinacije koje su ponekad nespojive, pevačica Jelena Tomašević često sebe ne može da prepozna, ali joj osmeh na lice vraćaju one krpice koje joj pomažu da odluta u svet mašte
0
1 / 7 Foto: Ivan Masic

Scenski deo profesije pomogao je pevačici Jeleni Tomašević da shvati kako je vrhunska elegancija u vidu glamuroznih haljina podjednako inspirativna kao i kežual odeća koju forsira  kad nije na pozornici. Trenuci u kojima odeva haljine poznatih kreatora čine da se oseća posebnom, iako priznaje da izboru odeće ne poklanja preterano veliku pažnju. Ova dvadesetšestogodišnja Kragujevčanka polovinom januara ove godine rekla nam je da voli da izgleda lepo i doterano, ali i da je mnogo više opterećena onim što ima da kaže i pokaže. Mada u šoping odlazi samo kada želi nešto posebno da kupi, ipak prati modne trendove. Iako voli da eksperimentiše kombinujući i nespojive stilove u jedan, Jelena se prilikom odabira odeće rukovodi svojim motom: Biti svoj i imati sopstveni stil.

Poigravate li se neobičnim kombinacijama u odeći?

- Volim da se poigravam različitim stilovima. Lako se transformišem, pa nekada i samu sebe ne mogu da prepoznam.

U kojim situacijama se trudite da odećom ostavite dobar utisak?

- Dobar utisak ostavljam onim što imam da kažem i pokažem, a sama činjenica da sam se doterala i lepo obukla, dodatno podiže samopouzdanje i ostavlja kompletan utisak.

Čime naglašavate svoj seksepil?

- Svaka devojka to radi na svoj način, a ja svog seksepila nisam ni svesna. Prosto se iznenadim kada dobijam komplimente.  Možda sama moja pojava i glas nagoveštavaju prikriveni seksepil koji krijem u sebi.

Koji je po vama odevni predmet simbol ženstvenosti?

- Duga uska haljina i cipele sa visokim potpeticama.

Da li je dama najelegantnija u maloj crnoj haljini?

- Svakako. Svaka žena mora da u svom garderoberu ima jednostavnu crnu haljinu koja je odraz elegancije. Nikada nećete pogrešiti kada obučete takvu haljinu.

Koju nijansu u odeći nikada ne biste odabrali?

- Iako su mi omiljene crna, bela i siva, mogu da nosim i sve druge nijanse. Leti volim da nosim haljine i suknje u veselim bojama i desenima u skladu s vremenom, pogotovo kada sam na moru.

Izdvojte tri odevna predmeta u kojima se osećate najudobnije?

- Trenerka, lepršava haljinica i u poslednje vreme se odlično osećam u modernim šalvarama.

Za koji odevni predmet nikada vam nije žao da odvojite novac?

- Nisam klasična kupoholičarka, ali kada mi se neka stvar dopadne na prvi pogled, kupujem je bez razmišljanja i bez obzira na cenu.

Koliko vam je bitan nakit?

- Obožavam ga i imam mnogo minđuša, ogrlica, narukvica. Pored omiljenog belog zlata i srebra, volim i modernu bižuteriju koju lepo uklopim sa određenom odevnom kombinacijom.

Kako biste opisali svoj modni stil?

- Kežual preko dana, elegantan za nastupe i večernje izlaske.

Volite li da odevate svečane toalete?

- Zbog prirode posla vrlo često nosim večernje toalete i veoma se lepo osećam u njima. Zavolela sam taj stil oblačenja.

Spadate li među one dame koje više vole obuću sa visokim potpeticama ili vam je udobnije da nosite onu ravnu?

- Volim visoke potpetice i vrlo lako hodam na njima. Bitno mi je da mi je obuća udobna. Kada krenem u šetnju i na trening naravno da nosim patike.

Volite li više male ili velike tašne?

- Više volim one velike jer u njih spakujem sve što mi je tokom dana potrebno. Ipak, uz glamurozne haljine biram pismo tašne.

Birate li sami garderobu za pojavljivanje u medijima ili se konsultujete sa stilistima?

- Garderobu često biram sama, ali u izuzetnim prilikama potražim savet stilista i modnih kreatora.

Koji je vaš omiljeni modni kreator?

- Sarađivala sam sa više domaćih modnih dizajnera i u njihovim kreacijama osećala sam se posebno. Među njima su Verica Rakočević, Zvonko Marković, Bata Spasojević, Suzana Perić...

Da li mišljenje vaših drugarica utiče na vaš način odevanja?

- Naravno da pitam svoje najbolje drugarice kako mi nešto stoji jer im verujem i bitno mi je njihovo mišljenje. Mada, ako se u nečemu vrlo lepo osećam, nosiću to bez obzira šta drugi misle.

Koliko je za vrhunsku karijeru pevačice presudan njen izgled?

- Moraju sve kockice mozaika da se sklope, pored dobrog glasa i pesama veoma je bitan i prijatan spoljašnji izgled. Kada publika prepozna da ste iskreni u svom predstavljanju, onda vam i veruje i podržava vas pa je uspešna karijera zagarantovana.

Imate li modni fetiš?

- To su cipele, tašne, nakit.

Koji je vaš moto u odevanju?

- Pre svega treba se dobro osećati u svojoj koži, a onda i u onome što nosite. Ako bih morala da ga opišem u jednoj rečenici onda bi on glasio: Biti svoj i imati sopstveni stil.

Koliko vam frizura diktira način odevanja?

- Često ono što izaberem da obučem diktira kakvu ću frizuru imati. Nekada moram da zavežem kosu, da je navijem, a nekada da je isfeniram na ravno u zavisnosti od odevne kombinacije.

Jeste li sebi lepši u letnjoj ili zimskoj odeći?

- Više volim leto, pa se i lepše osećam kada na sebi nemam puno garderobe. U lepršavim stvarima i veselim bojama osećam se slobodnije, pri tom sam i samoj sebi lepša.

Koliko vam je vremena potrebno da se spremite za izlazak?

- Spremam se za petnaestak minuta. Našminkam se diskretno, izaberem odevnu kombinaciju vrlo brzo i spremna sam za izlazak. Ne volim dugo da se spremam.

Da li biste radije potrošili novac na odeću ili kozmetiku?

- Uvek radije trošim novac na dobru kozmetiku jer volim da negujem svoje lice i telo.

Može li šoping da utiče na raspoloženje?

- Sigurno je da neke žene na taj način podižu raspoloženje, ali ja ne. U šoping idem sa ciljem ili kupujem usput, kada mi se slučajno neka stvar dopadne. Svoje raspoloženje podižem u dobrom društvu i uz dobru muziku.

Aleksandra Dimitrijević

Tekst je objavljen u 226. broju magazina Story, 19. januara 2010. godine.

makonda-tracker