Ognjen Amidžić: Na lepom modrom Dunavu

Voditelj Ognjen Amidžić ističe da svojim novim stilom odevanja veoma podseća na slavnog glumca Džoša Hartneta i ne krije da je postao veliki rob modnih trendova
0
1 / 7 Foto: Marko Todorović

Tridesetčetvorogodišnji voditelj Televizije Pink Ognjen Amidžić iskreno priznaje da robuje modnim trendovima i da sa svojim prijateljicama koje se profesionalno bave modom redovno komentariše najprestižnije revije u svetu gde se diktiraju novi trendovi. Kako u svojoj autorskoj emisiji Amidži šou, tako i u rijaliti šou programu Farma čiji je voditelj, Ognjen uvek nosi modernu i zanimljivu garderobu za koju može da se kaže kako u najvećoj meri oslikava njegovu ličnost. S obzirom na to da je nedavno boravio u Njujorku, Amidžić je sve vreme obilazio najmodernije tržne centre u kojima je kupio nove brendirane modele, kako za sebe, tako i za svoju suprugu Milicu koja baš kao i njen dragi ima istančan ukus za modu.

Da li ste rob modnih trendova ili vam je svejedno šta ćete obući?

- Žestoki sam rob modnih trendova. U Njujorku sam, kako bih obnovio garderobu za novu sezonu, obišao radnje svih poznatih brendova. Kupio sam  čizme marke Ugg, patike Adidas, razne modele džempera... U principu, moj novi izgled sličan je stilu oblačenju slavnog glumca Džoša Hartnera. Moje dobre prijateljice rade kao stilisti i zbog njih sam uvek u trendu.

Koliko vam u građenju ličnog stila odevanja pomažu stručnjaci?

- Mada sam godinama sam birao odeću za sebe, postepeno su tu ulogu preuzeli moji prijatelji koji se razumeju u modu. Moram da naglasim da je za to najviše zaslužna moja dobra prijateljica, stilista i modni urednik magazina Story, Ivana Rabrenović, za koju mogu da kažem kako je moj modni guru. Izuzetno mi se dopada i odeća koju mi je namenila za ovaj modni editorijal jer je reč o preslikanom kežual stilu Džoša Hartnera.

Da li vam je bitno mišljenje okoline kada birate odeću za neki važan događaj?

- Izuzetno. Ljudi u mom okruženju uvek mi daju pravi savet kada je reč o spoljašnjem izgledu.

Koliko vam vremena treba da se spremite za večernji izlazak?

- Vrlo malo. Nisam od onih koji stoje pred ogledalom satima. Uglavnom nosim ono što mi se najviše dopada ili ono što sam poslednje kupio.

Nosite li nakit?

- Nažalost, ne nosim.

Bez čega nikada ne izlazite iz kuće?

- Bez trenerke i patika, a ukoliko mi prilika ne dozvoljava da se pojavim u sportskoj garderobi, nosim farmerke i majicu ili duksericu.

Šta prilikom javnog pojavljivanja nikada ne bi ste obukli?

- Čini mi se da ne postoji takva odeća.

Volite li da eksperimentišete garderobom?

- Naravno. Češće sam eksperimentisao kada sam bio mlađi, ali volim da kombinujem različite odevne predmete.

Koji komad vaše garderobe je najskuplji, a koji najjeftiniji?

- Ne znam. Ali moja prijateljica Ivana kaže da je u mom ormaru najskuplje odelo Etro, a najjeftinije stvari iz lanca H&M koje zapravo i najčešće nosim.

Jeste li sujeverni pa verujete da vam određena garderoba, kad je obučete, donosi sreću? 

- Nemam takvu garderobu iako sam sujeveran.

Gde obično kupujete stvari? 

- Na najrazličitijim mestima. Volim da obilazim Diesel, Zaru, Adidas, Nike i Convers prodavnice odeće i obuće jer obožavam njihove stvari.

Kada bi ste na brzinu morali da napustite stan, koje tri stvari iz ormara biste bez razmišljanja poneli sa sobom? 

- To bi sigurno bile moja omiljena trenerka, nove farmerke i patike.

Kako izgleda vaš  šoping iz snova?

- Uh, najbolje bi bilo da postoji radnja u kojoj su svi brendovi koje volim. Onda bih samo šetao od jednog do drugog pulta i uzimao ono što mi se sviđa.

Koliko garderobera imate u stanu?

- Imam jedan ormar, ali pošto imam mnogo garderobe, on je mali da u njega sve stane. Zapravo, meni je čitav stan  mesto gde držim stvari.

Da li sa prijateljima razmenjujete garderobu?

- Sada ne, ali kada sam bio mlađi, to sam često radio.

U čemu spavate, pamučnoj majici ili pidžami?

- Donedavno sam spavao u pamučnoj majici, ali tokom poslednje posete Americi kupio sam donji deo pidžame koji je prelep i u kojem sada spavam. Doduše, nekada i u grad izađem u pidžami (smeh).

Kako biste opisali svoj stil odevanja?

- Moja prijateljica Ivana kaže da se oblačim kao Džoš Hartnet, ali mislim da sam bolji od njega i da sam car.

U kakvoj odeći su žene najseksepilnije?

- Po mom mišljenju žene su najseksepilnije kada obuku farmerke i brutalku. Najbolje izgledaju onda kada im dobro stoji kombinacija jednostavne garderobe.

Ksenija Konić

Tekst je objavljen u 237. broju magazina Story, 6. aprila 2010. godine.

makonda-tracker