Mari Mari: Prolećne varijacije

Dok su joj nekada duge, elegantne toalete bile zaštitni znak, modni stil pevačice Mari Mari danas karakteriše kežual odeća koju na sceni dodatno obogaćuje efektnim detaljima
0
1 / 7 Foto: Sofija Petrov

Kada nam je prošlog proleća govorila o svom modnom stilu pevačica Marija Marić-Marković, poznatija kao Mari Mari, otkrila nam je da se rukovodi pravilom da joj najlepše stoji ono u čemu se najbolje oseća i da nakon konsultacija sa stilistima, najčešće sama odlučuje o konačnom odabiru svoje odevne kombinacije. Kao neko ko ne robuje modnim markama, ova šarmantna brineta prilikom šopinga na prvo mesto stavlja kvalitet materijala od kojeg je skrojena garderoba koju kupuje. Dok je na početku svoje karijere nosila elegantne haljine, nedavno se sa izlaskom novog albuma Uporno si tu opredelila za znatno opušteniji izgled sa efektnim detaljima koji su adekvatni za scenske nastupe. Haljinice veselih boja, koje sama nikada ne bi odabrala, Marija je isprobala u okviru modnog eksperimenta u koji se upustila samo za Story.   

Šta je uticalo na to da pred novi album promenite svoj imidž?    

- Prirodno je da se za četiri godine, koliko je prošlo od poslednjeg  albuma, promenim pa samim tim i moj način odevanja. Živim u skladu sa vremenom, pratim modu, ali se ne pridržavam slepo svih njenih diktata. Ranije sam birala elegantne haljine, koje možda nisu bile u skladu sa mojim godinama, ali su mi tada odgovarale. I onda, kao i sada, muzika mi je u prvom planu, a odeća samo prati moju interpretaciju. Ovog proleća se pridržavam pravila da se za javne nastupe oblačim napadnije, u skladu sa scenskom šminkom.

Jeste li sujeverni kada se radi o tome da vam određena garderoba donosi sreću kada je obučete?

- Nisam sujeverna. Odeću uvek, pa i za nastupe, biram po trenutnom raspoloženju. Uvek posežem za onim odevnim predmetima koji su kvalitetni, ali ne i obavezno markirani. Najbitnije od svega su mi udobne i lepe cipele.

Kada ste bili najelegantniji?

- Svaki put sam kada sam se tako osetim, a to je veoma često.

Koliko haljina imate u garderoberu?

- Mnogo. Najviše volim da nosim haljine jer smatram da mi one najbolje stoje. Mada imam mnogo različitih modela, najčešće biram crnu haljinicu jer je prikladna za različite prilike.

Volite li da izgledate seksi i privlačno?

- Prija mi taj osećaj, a mogu da ga izazovem i kada sam zakopčana do grla i obavezno odevena u odeći crne boje.

Može li žena podjednako da bude seksepilna u odelu kao i u toaleti?

- Svakako. Za takav osećaj uvek je od krpica presudnije to da li je žena zadovoljna onim što nosi.

Šta nikada ne biste obukli?

- Markiranu stvar koja mi se ni najmanje ne dopada.

Kako birate garderobu za velike turneje poput one na koju ste išli sa Kemalom Montenom?

- Tada sam garderobu birala sama, ali ne libim se ni da čujem savet stiliste ili kreatora. Trenutno sarađujem sa dizajnerom Zvonkom Markovićem. Pojedine savete mogu da prihvatim, ako smatram da su primenjivi na mene, ali kada sam sigurna u ono što odaberem, niko ne može da mi promeni mišljenje.

Slušate li savete svog supruga u vezi sa oblačenjem?

- Retko kada zatražim savet jer sam od onih koje ne možete da naterate da obuku nešto što im se ne sviđa. Ponekad se dogodi da ga, kada nisam stoprocentno sigurna u sebe, pitam za mišljenje, ali se obično dogodi da me njegov komentar iznervira.

Gde najčešće kupujete garderobu?

- Nemam određeno mesto. Nisam od onih devojaka koje su lude za šopingom i ne volim radnje u kojima je sve natrpano. Prija mi da kupujem po buticima u kojima je sve lepo složeno i u kojima mi ne treba mnogo vremena da pronađem ono što mi je potrebno.

Kako izgleda vaš šoping iz snova?

- Obavezno se dešava u  nekom inostranom tržnom centru, po kojem šetajući kupujem sve što mi je volja i ne razmišljam koliko šta košta.

Prepravljate li nekada odevne predmete koje kupite?

- Kada mi proradi mašta i kada sam za to raspoložena, ponekad se igram sa garderobom. Uživam da pravim različite kombinacije, koje volim da začinim dobrom bižuterijom.

Trošite li mnogo novca na garderobu?

- Dosta, što je neminovno za moj posao jer podrazumeva česte javne nastupe koji ne trpe da se više puta pojavim u istim stvarima.

Dopada li vam se više pamučni ili donji veš od čipke?

- Najviše volim kombinaciju pamuka i čipke.

Volite li da nosite nakit?

- Obožavam, a pravilo mi je da ga svaki put biram u skladu sa odevnom kombinacijom koju ponesem. Za razliku od zlata i srebra, bižuteriju baš volim. Trudim se da nikada nemam previše nakita na sebi. Uživam u tome da poklanjam svoj nakit, a kada mi neka prijateljica kaže da joj se sviđa moja ogrlica, obavezno joj poklonim.

Kakve torbe preferirate?

- Velike, klasične i crne. Volim i one skroz otkačene modele torbi koje  obavezno treba da se slažu sa cipelama.

Šta smatrate neukusnim u odevanju?

- Kada žena obuče nešto što joj ne pristaje. Svaka dama može da prepozna šta je pogrešan izbor za nju, a to bi trebalo da bude kombinacija u kojoj se oseća čudno i nelagodno.

Kada biste na brzinu morali da napustite stan, koje tri stvari iz ormara biste bez razmišljanja poneli sa sobom?

- Cipele, tašnu i haljinu.

 

Ksenija Konić

Tekst je objavljen u 184. broju magazina Story, 31. marta 2009. godine.

makonda-tracker