Izuzetno

Oni su podržali događaj o kojem svi pričaju: Poznati bez kojih 40. Belgrade Fashion Week ne bi bio isti (FOTO)

0
U okviru jubilarnog 40. Belgrade Fashion Week-a beogradskoj publici je predstavljeno sedam izuzetnih kolekcija...
foto: Đorđe Tomić
foto: Đorđe Tomić

Nova kolekcija dizajnerke Sonje Krstič, "Vulkanizacija", za proleće/leto 2017. nastala je upotrebom gume, kao gradivnog ili dekorativnog elementa heklane strukture.

 

Unikatne tkanine heklanih, floralnih ili geometrijskih motiva “oživljene” su krugovima, prstenovima ili trakama od gume, koje potenciraju čipkastu teksturu. Kao suprotnost filigranskoj nežnosti površina, forme su dramatične, naglašnih oblika. Boja je svedena na ahromatsku skalu, sa dominantnom upotrebom crne.

 

Svetlana Jaćović, predstavila se pomalo eklektičnom kolekcijom za proleće/leto 2017 pod nazivom "Nemo". Dominantna silueta umetnice Emili Flog, postala je prva asocijacija na ovu kolekciju.

Ono što je naša najnormalnija strana, jeste svest o tome da nismo normalni", poručuje dizajnerka.

Kolekcija Martini Vesto by Boško "Serious Show" traga za onim što se apostrofira u samom nazivu. Dizajner pokušava da pronađe pravu meru između egzibicionističkog, konformističkog i estetskog pristupa modi ne upadajući u zamke potrošačkog, trendovskog i površnog konzumiranja iste.

Pored ove, bili smo u prilici da vidimo još dve Martini Vesto kolekcije.

 

foto: Đorđe Tomić

Kolekcija Martini Vesto Classic je modernog dizajna i izrađena je od najkvalitetnijih italijanskih materijala, dok Martini Vesto Black koketira sa uličnom modom koja pomera granice inovativnim modelima. Posebna atrakcija na reviji bili su berberin Karlo Zagorac i Ašok Murti, igrači Narodnog pozorišta, kao i Nevena Božović čiji je muzički performans pratio reviju.

 

"Radiance" kolekcija za sezonu proleće/leto 2017 brenda MATES, predstavlja igru crnih i belih tonova i dezena, akcentovanu jarkom bojom i teksturom. Ovog puta, sudar dve energije nastaje i sa inovacijom koju dizajneri prvi put uvode – obućom nastalom u saradnji sa Magdalenom Klašnjom.

 

Jedno veče, 7 dizajnera: Spektakularne kreacije nadmašile očekivanja

 

Eksperimenti sa efektima veštačkog svetla konceptualnih umetnika definisali su ideju i realizaciju kolekcije proleće/leto 2017 pod nazivom "Illumination" talentovane dizajnerke Bojane Jovanović. Boje koje su korišćene su crvena, zelena, ljubicasta i pastelno roza, a svetlucavi materijali poput kože i svile korišćeni su sa idejom da se digitalni svet sudara sa realnim svetom.

 

Najnovija kolekcija Danice Tonšić pod nazivom "Ars longa, vita brevis" posvećena je radu umetnika Željka Tonšića. Neki od modela, pored svilenih haljina napravljenih od najfinije svile sa detaljima od čipke i tila, nose na glavi određeni predmet koji simbolično dočarava detalje sa slike. Kolekcija spada u visoku modu, više je umetničkog karaktera nego komercijalnog.

 

Među poznatima koji su prisustvovali ovom događaju našli su se i Ana Pendić, Biljana Obradović, Jasmina Sanader, Miloš Nadaždin, Slaven Došlo, Jelena Gavrilović, Verica Rakočević sa suprugom Veljkom Kuzmančevićem, i mnogi drugi...

 

1 / 25 Foto: Đorđe Tomić
makonda-tracker