Jana Milić: Harizmatična zavodnica

Glumica Jana Milić obožava da nosi elegantnu odeću i visoke potpetice u kojima se udobno oseća, veoma vodi računa da garderoba koju oblači bude od kvalitetnih materijala, a tokom šopinga najviše voli da sebe počasti novim cipelama
0
1 / 5 Foto: Milena Rakočević

Harizmatična glumica Jana Milić već godinama pažljivo gradi svoj stil odevanja koji podrazumeva elegantnu odeću i svedene modele. Ova dvadesetsedmogodišnja dama, osim prilikom izbora garderobe, poklanja veliku pažnju nezi svog tela, ali i duha i trudi se da u svakoj prilici dobro izgleda. Ipak, kao i svaka žena, neretko voli da leči nervozu dobrim šopingom, a za pojedine stvari i emotivno se vezuje. Iako privatno ne eksperimentiše mnogo prilikom sklapanja odevnih kombinacija obožava transformacije na sceni, a omiljeni kostim nosila je u seriji Ranjeni orao. 
Kako biste opisali svoj stil odevanja?

- Nazvala bih ga elegantnim. Volim haljine, visoke potpetice, čak i dobra odela, suknje, košulje. Trenerku i patike nosim samo kad vežbam ili šetam psa. Naravno tu je uvek i džins koji rado oblačim.
Pridajete li mnogo pažnje garderobi?

- Da na neki način, ali nisam opterećena time. Zbog posla kojim se bavim vodim računa i uživam u tome da uvek izaberem dobru haljinu za premijeru ili neki drugi događaj. Međutim, uvek vodim računa da se u tome osećam dobro i udobno. Mislim da žena mora da vodi računa o sebi, nebitno kojim se poslim bavi.
Kupujete li markirane stvari i volite li da ono što nosite bude kvalitetno?

- Odeću ne delim na ono što je markirano i na ono što to nije. U plakaru imam i jednog i drugog. Nositi skupu marku na sebi ne znači i imati ukusa i ljudi tu dosta greše. Volim kvalitetne materijale i postoje kreatori čija garderoba mi se sviđa i naravno da se dobro osećam u tome. Ali ne mora baš na čelu da piše šta nosimo. Koliko su svi ispisani ne bi me cudilo da i tu stoji Gucci ili Cavali.
Lečite li nervozu šopingom?

- Ponekad umem i to da radim. Dešava mi se da se vratim iz šopinga sa mnogo stvari i praznog novčanika iako od kupljenih krpica kasnije nosim malo koje. Što sam manje nervozna, to je onda bolje po mene.
Idete li u kupovinu kada ste u inostranstvu?

- Uvek sebi kupim nešto, ako to nije garderoba onda je neka drugu stvar, ali često su u pitanju cipele.
Da li na put nosite mnogo stvari?

- Na žalost da i sa tim imam problem. Nosim i ono što mi treba i ono što mi ne treba, a većinu stvari i ne obučem pa zato uvek kažem sebi da će sledeći put biti bolje, a evo upravo sam se vratila sa putovanja na koje sam ponela petnaest pari cipela. Nosila sam ih bez potrebe, a odmor je bio kratak.
Kakve kupaće kostime volite?

- Jednostavne, jednobojne, dvodelne i udobne. Bez ikakvih lančića, šljokica i komplikacija. Ipak oni služe za plivanje, a ne za modnu pistu.
Nosite li šešire kada ste na plaži?

- Ne. Nemam običaj i prijatnije mi je bez njih. Verovatno je to stvar navike.
Koliko često pomislite da nemate šta da obučete?

- Često, kao i svaka žena. I pored toga što imam kombinaciju u glavi šta ću nositi za neku priliku uvek izgovorim istu rečenicu: Vidi, opet nemam šta da obučem. Klasika.
Da li su vam cipele i torbe modni fetiš kao i većini žena?

- Ne toliko torbe, ali cipele svakako. Nikad mi nije dosta i stalno bih ih kupovala. Ponekad preteram.
Volite li više visoke potpetice ili ravnu obuću?

- Visoke potpetice, i verovali ili ne, zaista se udobnije osecam u njima nego u ravnoj obući. Naravno, nosim i ravno ali češće sam na štiklama.
Da li se trudite da i kod kuće lepo izgledate?

- Vodim računa o svom izgledu i ne sređujem se samo za posebne prilike. U pitanju je način na koji vodimo računa o sebi, spolja i iznutra. Negovana žena je uvek to, a ne samo kad se sredi i izađe. Duhovna lepota jeste ona koja pokreće svet napred i učestvuje u stvaranju novog i boljeg u našem životu. To je stvarna, istinita lepota, a fizička lepota je samo manifestacija. Ono što je naoko lepo, ne znači dobrotu i plemenitost, napredak, već samo zadovoljstvo viđenog.
Koliko vam kostim u nekoj predstavi ili na filmu pomaže da izgradite lik koji tumačite?

- To je dodatak koji pomaže, upotpunjuje i finišira. Ako pre toga glumački nismo izgradili lik ili smo neuverljivi, kostim ne može da pomogne. Garderoba na sceni je prelepa stvar koja stavlja pečat na već unutra izgrađeno.
Kada ste imali najlepši kostim?

- Volim sve kostime koje sam nosila, i to je normalno, ali izdvojiću garderobu koju sam nosila u seriji Ranjeni orao. Bilo je lepo biti nakratko u tom vremenu i nositi te kostime.
Volite li da se transformišete na sceni?

- Naravno, i to je čar ovog posla. Svaka uloga je transformacija za sebe, i zadovoljstvo, a uspešno biti deo toga je naporan rad.
Trudite li se da na svojim filmskim premijerama izgledate besprekorno i koliko dugo se spremate za te događaje?

- Trudim se da izgledam što bolje i da se osećam prijatno u tome što nosim. Ne opterećujem se toliko i ne spremam se satima, već uživam u tome.
Osećate li se dobro u svečanim toaletama?

- Da i dobro je da se bavim ovim poslom zato što volim svečane toalete, često ih kupujem i srećom imam gde da ih nosim.
Poklanjate li staru garderobu?

- Poklanjam, mada se često emotivno vežem za neke stvari i ostavim ih u plakaru.
Vodite li računa od kojih je materijala garderoba koju nosite?

- Vodim, nisam razmažena, ali ne mogu da nosim bilo šta. Volim kvalitetne materijale, a između ostalog veoma mi je bitno i u čemu spavam i šta nosim preko dana.
Čitate li modne časopise?

- Ne preterano, ali ponekad, kad imam vremena, razonodim se uz njih.

Ivana Nikolić

Tekst je objavljen u broju 205. magazina Story, koji je objavljen 25. avgusta 2009. godine.

makonda-tracker