Nina Seničar: Fragmenti ležernog stila

Zanosna manekenka i voditeljka Nina Seničar brižno neguje svoj atraktivni izgled, pa iako ne voli šoping, ne dozvoljava sebi modne promašaje čak i kada kombinuje odeću od samo nekoliko evra
0
1 / 5 Foto: Marko Sovilj

Atraktivan izgled o kome vodi računa manekenki i voditeljki Nini Seničar otvorio je vrata inostranog modnog sveta i prestižnih medijskih kuća u Italiji, gde živi već sedam godina. Svesna svoje lepote zgodna brineta pažljivo bira odevne kombinacije za svaku priliku i ne dopušta sebi promašaje, o čumi nam je pričala u septembru 2008. godine. Za razliku od vremena kad je bila u pubertetu i sebi najseksepilnije izgledala u izazovnim krpicama, danas se odlučuje za svedene odevne predmete u kojima se oseća prijatnije. Neopterećena svetskim brendovima, Nina gradi vrlo istančan stajling na kome bi joj pozavidele brojne evropske zvezde. Čarima lepe manekenke nije odoleo ni slavni italijanski pevač i zavodnik Eros Ramacoti za kojim uzdišu lepotice širom planete.
Da li često
šopingujete?
- Ne volim šoping i najsrećnija bih bila kada bi mi neko jednom mesečno, kako bih izbegla to maltretiranje, doneo razne potrebne stvari. Od kada živim u Italiji, želja mi se ispunila pošto mi svi veliki brendovi iz svojih šourumova poklanjaju garderobu i šalju mi je na kućnu adresu.
Šta vam je najbitnij
e prilikom izbora garderobe?
- Kako u ljubavi tako i u garderobi, sve biram na prvi pogled. Ako mi se nešto u startu dopadne, uzimam i ne razmišljam previše. Čim se dvoumim, znam da to nije prava stvar za mene.
Kakve torbe volite?

- Što veće, to bolje!
Koliko vam je važan
materijal odeće koja vam se svidi?
- Nikada na to ne obraćam pažnju. Garderobu nosim na hemijsko čišćenje, pa ne brinem da li je laka za održavanje ili ne.
Imate li mnogo
odeće u garderoberu?
- Uprkos tome što je zaista imam dosta, nikada ne znam šta ću da obučem. Nekada mi se dešava da se baš dugo dvoumim, a nekada mogu da se spremim i za pet minuta.
Smatrate li da je za dobar stajling potrebno izdvojiti veću svotu novca?

- Ne, mislim da je za dobar stajling dovoljno imati dobru torbu i cipele, a sve ostalo je nebitno.
U kojoj prilici ste sebi izgledali najlepše?

- U jahaćim pantalonama i beloj košulji, sa crnim sakoom i crnim čizmama. Osim što izgledam elegantno, u toj odevnoj kombinaciji osećam se i najprijatnije jer sam se dugo bavila preponskim jahanjem koje sam obožavala.
Kak
o je izgledala vaša maturska haljina?
- Sama sam kreirala model haljine sa potpuno otkrivenim leđima, kupila materijal tirkizne boje i odnela ga kod krojačice. Nisam
imala sređenu frizuru, niti sam bila našminkana jer sam tog dana bila zaokupljena drugim obavezama pa nisam imala vremena da se pripremam.
S kim se najčešće savetujete prilikom izbora garderobe?

- Za emisije uvek imam stilistu koji brine o mom izgledu, a privatno sama odlučujem šta ću da obučem, mada se ponekad posavetujem i sa drugaricama. Moja reč ipak je poslednja.
Da
li na putovanja nosite mnogo stvari ili samo ono što vam je najneophodnije?
- Uvek nosim ogromne kofere, a nekada se desi da neki od njih i ne raspakujem.
Komentarišete li sa drugaricama stil odevanja drugih žena?

- Jedino ako primetimo nešto veoma upečatljivo.
Italijanke slove za
veoma ženstvene dame. Da li ste od njih prihvatili neke modne rituale?
- Od kada živim na Apeninskom poluostrvu promenila sam svoj stil jer je izbor garderobe mnogo veći. Nisam, međutim, fascinirana Italijankama jer se na ulicama retko može videti lepo odevena žena. Na određeni način one su ipak uticale na mene jer se više ne odevam provokativno kao ranije.
Ko je po vašem mišljenju najbolje obučena žena?
- Dopao mi se Madonin stajling na poslednjoj turneji. Osim toga volim i ulični stil na kojem insistira Kejt Mos.
U čemu spavate?

- Od svakog bivšeg momka sačuvala sam po jedne bokserice pa mi u kombinaciji sa majicom koriste kao pidžama.
Da li je
najpametnije kupovati skupe i markirane stvari?
- Moja najbolja drugarica i ja odlazimo u nekoliko tržnih centara u Milanu gde pronalazimo predivne krpice za svega nekoliko evra. Žena može biti podjednako atraktivna i u odeći od dvadesetak, i u odeći od dve hiljade evra.
Kako biste opisali svoj modni stil?

- Poslednjih godina volim da nosim dublje pantalone i šortseve sa košuljama. Sviđa mi se kada sam obučena jednostavno, bez mnogo boja na sebi.
Imate li omiljen
e kreatore?
- Džon Ričmond, Roberto Kavali, Patricija Pepe... često se oblačim i u Zari.
Od kojeg materijala najviše volite
donji veš?
- Bruseve ne nosim, a što se tiče gaćica bitno mi je da su od pamuka i da imaju nekakve interesantne motive.
Koliko vam je vremena potrebno da se spremite za izlazak?

- Ponekad samo petnaest minuta, ali moram priznati da mi tempo diktira trenutno raspoloženje.
Postoji li kreator čiju biste garderobu voleli da promovišete?

- Dopada mi se rad Marka Džejkobsa, Toma Forda i Džona Ričmonda.
N
osite li i privatno garderobu robne marke Sweet years čije ste zaštitno lice u Italiji?
- Neprestano, pošto su njihove stvari u sportskom fazonu koji najviše volim. Svakodnevno na sebi imam ponešto iz njihove kolekcije.
Smatrate li da
odeća čini čoveka?
- Odeća može mnogo da doprinese nečijem karakteru i govori o tome kakav je taj neko suštinski.
Da li vam
je bitno da vaša odeća bude u trendu?
- To mi nije važno, trudim se da se oblačim prikladno, shodno prilici. Nikada ne bih otišla na fakultet u cipelama visokih potpetica niti bih uveče izašla u patikama.
Na koji način vodite računa o liniji?

- Hiperaktivna sam i mnogo vežbam. Svakodnevno odlazim u teretanu i vozim rolere. Kada sam bila devojčica trenirala sam preponsko jahanje koje je umnogome uticalo na oblikovanje mog tela.
Zamišljate li
kako će izgledati vaša venčanica?
- Još sam mlada za udaju.
Posećujete li modne revije?

- U Italiji je praksa da brendovi plaćaju kako bi se neke važne zvanice pojavile na njihovim revijama. Može se reći da je moj odlazak na ove hepeninge deo posla.

Moni Marković

Tekst je objavljen u 159. broju magazina Story, 30. septembra 2008. godine.

makonda-tracker