Mladen Radulović: Ležernost kao životni moto

Maneken Mladen Radulović, koji je u žižu interesovanja dospeo zbog veze sa folk zvezdom Sekom Aleksić, obožava da šopinguje sa svojim devojkama, rado prihvata njihove savete i kritike i spreman je da se s partnerkama dogovara i oko autfita, ukoliko se zajedno
0
1 / 5 Foto: Miša Obradović

Uspešni dvadesetpetogodišnji maneken Mladen Radulović, poznat po reklamama za Head&Shoulders i Don kafu, koji je u žižu interesovanja došao zahvaljujući vezi sa popularnom pevačicom Sekom Aleksić, izuzetno vodi računa o svom izgledu. Moda je za njega jedna od najznačajnijih stvari u životu, kako na poslovnom, tako i na privatnom planu, a kada nam je u maju 2008. godine govorio o tome otkrio nam je kako smatra da je veoma važno kako čovek izgleda u svakoj prilici i ističe da se trenerka odeva isključivo kada se odlazi u teretanu. S obzirom na to da je veoma tražen u svojoj profesiji, nedavno je snimio i reklamu za Centro proizvod, a uskoro ga očekuje i saradnja sa jednom poznatom modnom kućom, čije će on biti zaštitno lice.
Koliko vodite računa o svom izgledu?

- Mnogo vremena i truda posvećujem kako nezi i dobroj fizičkoj kondiciji, tako i autfitu.
Šta je za vas vrhunac elegancije?

- Crni smoking i bela košulja u kombinaciji s odgovarajućim pantalonama.
U čemu se najbolje osećate?

- Mlad sam i kežual varijanta mi najviše prija, mada mislim da to nema toliko veze sa godinama, koliko sa temperamentom i duhom. Ubeđen sam da će mi opušteniji odevni stil prijati i kada budem u zrelijim godinama. Dobar džins, pamučna majica i kvalitetne patike predstavljaju dobitnu kombinaciju.
Da li preferirate sportsku garderobu, ili vam više leže elegantne stvari?

- Sve zavisi od prilike i raspoloženja. Leži mi i jedno i drugo, ali ipak preferiram sportsku eleganciju.
Koliko pratite trendove?

- Volim da sam trendi odeven, ali ne po svaku cenu. Trendovi se često menjaju, a ja se uvek trudim da izaberem ono što mi se dopada i  dobro mi stoji. Recimo, nikada ne bih obukao drečavo žutu košulju sa zelenim tufnama. Čovek je u trendu tek onda kada nađe balans između onoga što je aktuelno i onoga što mu dobro stoji.|
S obzirom na to da ste konstantno izloženi budnom oku medija od kada ste sa Sekom, vodite li više računa o svome autfitu nego ranije?

- Pre svega, o autfitu vodim računa zbog sebe. Prijatnije se osećam kad sam sređen, a to pozitivno utiče i na samopouzdanje. Po tom pitanju i Seka i ja razmišljamo na isti način. Nijedno od nas nikada iz stana ne izlazimo u apa-drapa izdanju. Ne zbog medija i paparaca koji neprestano vrebaju, nego smatramo da je to stvar opšte kulture.
Nosite li nakit?

- Volim da imam dobar sat. U poslednje vreme nakit mi se više dopada nego ranije, ali ne preterujem. Imam prsten koji mi je drag i stalno ga nosim.
Imate li amajliju?

- Prsten koji sam pomenuo ujedno je i moja amajlija.
Šta vam je fetiš?

- Satovi, imam ih mnogo i volim da ih menjam. Različitih su boja, veličina i oblika, a svoju kolekciju redovno upotpunjujem novim modelima. Uvek se trudim da mi je ručni sat u skladu s odevnom kombinacijom.
Koji vam se modni period najviše dopada?

- Definitivno osamdesete godine prošlog veka. Posebno mi se dopada kada je moja draga u fazonu iz šezdesetih, dok ja preferiram osamdesete.
Da li isključivo kupujete markirane stvari, ili vam to nije presudno?

- Nije mi presudan brend, nego kvalitet i dobar kroj. Međutim, činjenica je da su sve firmirane stvari izrađene od veoma kvalitetnih materijala i savršeno ukrojene, pa takvu garderobu obično kupujem.
Koliko novca trošite na garderobu?

- Previše, u svakom slučaju... Ponekada pomislim da preterujem, jer u mom garderoberu postoje stvari sa kojih još nisam skinuo etiketu.
Da li partneri treba da usklađuju garderobu kada izlaze u grad?

- Ne mislim da je to obavezno, ali u nekim prilikama lepo je videti takav par. Seka i ja to često radimo, pogotovu kad se pojavljujemo na javnim dešavanjima.
Koji deo garderobe vam izuzetno seksepilno izgleda na ženama?

- Volim kada na svojoj devojci vidim dobru obuću, naročito ako na sebi nema ništa osim crvenog karmina.
Kada je reč o odevanju, čije savete najčešće slušate?

- Ukoliko su saveti dobronamerni, uvažavam ih bez obzira od koga dolaze. Volim kada mi Seka iskreno kaže da li mi nešto stoji i tako mi otkloni svaku dilemu.
Šta nikada ne biste obukli i obuli?

- Ne bih odenuo ništa drečavo, ili u trenerki otišao bilo gde osim u teretanu.
Koje materijale birate?

- Isključivo prirodne: lan, pamuk i svilu.
Gde kupujete odeću?

- Obožavam da šopingujem, a pošto Seka i ja često putujemo, to uglavnom radimo u inostranstvu. S obzirom na to da drage ljude volim da obradujem poklonom, prija mi i kada sebi kupim neki komad garderobe.
Pod kojim biste uslovima pristali da iz korena promenite imidž?

- Ne postoje uslovi zbog kojih bi radikalno promenio imidž. To može da se desi jedino ako to sam poželim.
Koju grešku u oblačenju naši ljudi najčešće prave?

- Ma koliko to neverovatno zvučalo, još se dešava da vidim nekoga u trenerci i cipelama i uvek se iznova šokiram.
Da li imate modne uzore?

- Ako je reč o javnim ličnostima čiji mi se stil dopada, onda je to svakako Džoni Dep. Fascinira me kako vešto i sa stilom kombinuje odevne predmete, pa čak i one koji možda na prvi pogled deluju nespojivo.
Po vašem mišljenju, koje zemlje su svetski modni centri?

- Poslednjih godina mnogo je napredovala i američka modna industrija. Njihova moda više je angažovana i prilagođena potrebama Holivuda, tako da će  Pariz i Rim ostati neprikosnoveni, bar kada je reč o visokoj modi.
Šta radite sa odećom koju više ne nosite?

- Uglavnom je poklanjam.
Kakav donji veš volite?

- Pamučni, bez obzira da li su bokserice ili slip.
Čime ste se poslednji put častili, a čime vas je neko drugi obradovao?

- Moja voljena i ja smo pre nekoliko dana bili u Beču, pa smo obišli tržne centre sa svetski brendovima i jedno drugo iznenadili finim
krpicama
.
Jeste li nekada razmišljali o sopstvenoj modnoj liniji?

- Za sada ne, ali ko zna. Kada okončam manekensku karijeru, možda ne bi bilo loše da iskoristim svoje iskustvo i okušam se kao kreator.

Moni Marković

Tekst je objavljen u 139. broju magazina Story, 20. maja 2008. godine.

makonda-tracker