Anabela Đogani: U svetu čipke i satena

Kako je s godinama postala liberalnija, pevačica Anabela Đogani svoj stil odevanja upotpunjuje detaljima koji ističu njen seksepil, a posebnu pažnju poklanja odabiru savršenih komada donjeg veša
0
1 / 5 Foto: Marko Poplašen

Nežno lice i zanosan stas Anabeli Đogani nikada nisu bili karta na koju je igrala, čak i kada je estrada to zahtevala od nje. Ova ljupka tridesetpetogodišnja pevačica, koja je i majka dve devojčice, tek pre nekoliko godina postala je svesna svog seksepila i zavolela sve svoje fizičke vrline i mane, što je direktno uticalo na njen modni stil. Dugo je osluškivala svoje želje i shvatila da joj je od odeće koju nosi mnogo bitnije kako se u njoj oseća, pa u šali kaže kako joj je garderober išaran najrazličitijim emocijama. Njen slučaj potvrđuje pravilo da je žena u svakoj kreaciji lepša ukoliko je zadovoljna sobom, a šta su odlike njenog stila poverila nam je u intervjuu koji je u magazinu Story objavljen u decembru 2008. godine.
Kako ste se osećali u kostimima koje ste nosili tokom takmičenja?

- Veoma seksi. Koreograf koji je pripremao mog partnera i mene, želeo je da budemo što bolji pa je govorio: Hajde bar da odlično izgledate, ako već ne igrate odlično. Ponudio nam je kostime iz svoje plesne škole, u kojima sam u startu imala utisak da bolje igram i osećala sam se nekako moćno.
Dopada li vam se aktuelni modni trend da se u modnim editorijalima potencira kombinacija veša i garderobe koja suptilno ističe žensku seksualnost?

- Veoma. Nedavno sam uživala gledajući fotografije Nataše Bekvalac za Story, a za koje je stajling radila vaša modna urednica Ivana Rabrenović. Drago mi je što je i mene videla u sličnoj kombinaciji. Sviđa mi se to što su takvom odećom ženski atributi blago otkriveni.
Koji deo svog tela volite da istaknete garderobom?

- Volim svoja ramena, a poslednjih godina prija mi da otkrijem i noge. Iz nekog razloga ranije sam mislila da moje noge nikako nisu za pokazivanje, ali sam ih vremenom zavolela i shvatila da nije loše da ih istaknem garderobom.
U kojim trenucima ste svesni svog seksepila?

- Uglavnom je to na nastupima, kada obučem nešto za šta znam da mi dobro stoji, pa mi još neko da potvrdu da je to dobro.
U čemu ste svom suprugu najženstveniji?

- On voli da me vidi u lepom i elegantnom donjem vešu za koji ja nikada ne bih izdvojila novac. Imam onu glupu žensku logiku po kojoj, ako smo dugo zajedno, muškarac više ne obraća pažnju na to kakvo mi je donje rublje. Na to da nije tako, često me podseti moj suprug koji me s vremena na vreme obraduje nekim lepim komadom veša. Uglavnom su to strukirani korseti koji ističu žensku figuru.
Koja je vaša omiljena odevna kombinacija?

- Imam ih više, a svaka zavisi od toga da li se oblačim za nastupe, za gostovanje na televiziji ili je reč o dnevnoj varijanti.
Šta bi za vas bilo degutantno u odevanju?

- Ništa, ako osoba zna da ponese ono što obuče. Kada na Dženifer Lopez ili Bijonse vidim nešto što bi mi na bilo kome drugom bilo neukusno, shvatim koliko je zapravo bitno ko nosi tu garderobu.
Koji komad odeće koji ste nosili na sceni nikada privatno ne biste obukli?

- Nema stroge podele, jer dešava se da na nastupu budem u kratkom šortsu koji šljašti, a da privatno takođe oblačim šortseve samo od drugog materijala. Zato pre mogu reći da je razlika između odeće za scenu i one koju nosim privatno u materijalima od kojih je sačinjena.
U čemu odlazite na roditeljske sastanke?

- Trudim se da ne budem upadljiva i da sam potpuno obično odevena, jer je moja starija ćerka Luna tinejdžerka čiji drugari znaju da joj je mama pevačica. Dešava se da bude izložena negativnim komentarima, a poznato je kako deca u tom uzrastu umeju da budu surova.
Razlikuje li se vaše oblačenje sada u odnosu na period kada vam je boja kose bila plava?

- Ne drastično, ali mi kao brineti pristaje mnogo više stvari. Dok sam bila plavuša, morala sam da pazim na kombinaciju boja.
Koju boju najradije nosite?

- Sve ih volim, a to koju ću odabrati u određenom trenutku zavisi od mog raspoloženja. Nikada ne nosim isključivo jednu boju zato što je ona te sezone aktuelna. Ima dana kada mi prija da sam sva u crnom, ali i onih kada uživam da nosim mekane trenerke u pastelnim i toplim tonovima.
Pravite li redovno spremanje svog ormaru ili čuvate stare krpice?

- Nemam običaj da čuvam stvari koje ne nosim. Pošto je nama na estradi neoprostivo da se u nekoj odeći pojavimo više puta, stvari koje znam da više neću obući jer sam se u njima već slikala, poklanjam svojim sestrama.
Verujete li da cena odeće garantuje kvalitet?
- Nikako. Bila sam u situaciji da na sebi ima skupu haljinu na kojoj mi se posle prvog nošenja ili pranja nešto odšije, a s druge strane dešavalo mi se da kupim veoma jeftinu stvar koja izgleda isto tako lepo i višestruko mi se isplati. 

Koliko novca ste spremni da izdvojite za božanstvene cipele koje vam izmame uzdah?
- Svega nekoliko puta desilo mi se da sam, kada sam pronašla cipele koje sam dugo želela, za njih dala pravo malo bogatstvo. Poslednji put bilo je to letos kada mi se udavala sestra od tetke. Tačno sam zamislila kakve cipele želim da obujem za tu priliku i obišla sam ceo Beograd da ih pronađem. Naišla sam na gomilu sličnih koje su bile i dosta jeftinije, ali kada sam ugledala svoj par iz snova, znala sam da želim baš njih.
Čime ste sebe obradovali pred ovu zimu?

- Možda je neobično, ali garderobom za naredno proleće. Razlog je to što je moja drugarica dobila zastupništvo za modnu liniju koju kreira Dženifer Lopez pa sam imala priliku da prva pazarim krpice iz njene kolekcije za predstojeću sezonu proleće/leto. Dok se to nije dogodilo, komade iz J.Lo kolekcije poručivala sam preko Interneta.
Koja je vaša lična modna zapovest?

- Rukovodim se samo time da se dobro osećam u onome što nosim.
Šta svaka žena mora da ima u svom garderoberu?

- To je nezahvalno reći jer je svaka žena drugačija. Bitno je da ima neku svoju dobitnu kombinaciju u kojoj zna da će joj biti prijatno i udobno u svakoj prilici.
Asesoar koji najviše volite da nosite...

- Minđuše i satovi.
Jeste li žena koja mnogo pažnje posvećuje izboru garderobe ili više polažete na negu lica i tela?

- Više vodim računa o nezi lica i tela, u čemu sam se ugledala na svoju mamu. Rano sam shvatila da je nega kože i kose stvar lične higijene, a majka me je naučila koliko je bitno na vreme početi sa tim.
Ako vam pred izlazak iz kuće najbolja drugarica i suprug kažu da ste se neukusno obukli, hoćete li se presvući?

- Prilično sam labilna, pa se uz takav komentar odmah presvučem. Dešava se ipak i da im kažem: Ma, nemate vi pojma, što su retki trenuci u kojima sam sigurna u sebe.
Usklađujete li svoj autfit sa suprugovim prilikom odlaska na javne događaje?

- Trudimo se, iako imamo veoma različite ukuse. Lakše nam je jer godinama postajemo sve skladniji u tome.
Šta nikako ne biste voleli da vaš suprug obuče?

- Odelo i kravatu.
Da li svojim ćerkama prenosite svoj modni ukus?

- Pokušavam, koliko mogu. Nina je još mala pa će to kod nje doći kasnije, a sa Lunom već sada razgovaram o modi. Govorim joj kako je najbitnije da je na njoj sve ispeglano i čisto, ali da je najvažnija lična higijena. Pošto je nedavno poželela da oči ističe krejonom, objasnila sam joj da je ipak potrebno još malo vremena da dobije zrelije crte lica pa da počne sa takvom šminkom.
Imate li osećaj da u svojoj tridesetčetvrtoj godini možete da ponesete neke stvari za koje ste ranije mislili da vam ne pristaju?

- Da, jer sam s godinama postala zadovoljnija sobom.

Danka Grubačić

Tekst je objavljen u 169. broju magazina Story, 16. decembra 2008. godine.

makonda-tracker